Innsendt spørsmål

­Hei. Min far er på ferie i Spania og har blitt sendt på sykehus med hjerteinfarkt. De påviste også vann i lungene og veldig høyt blodsukkernivå. Han får behandling på sykehus i Spania. Han har ligget i respirator i 12 dager. Han har hatt nyrestein tidligere og nå svikter nyrene. Han skal få dialyse i morgen og håpet er at dette vil hjelpe de andre organene til å restituere seg. Hva er ditt syn på saken? Kan han ev fraktes til Norge for behandling på f eks A-hus? Nyrespesialisten som skal lede dialysen er positiv men de to allmennlegene er skeptiske til at dialyse vil hjelpe de andre organene. Far er 81 år og hadde ingen plager før dette inntraff.

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 30. januar 2019, klokken 21:46

Dere må nok vente til å se hva resultatet av dialysen blir. Det vil nok fungere med dialyse, men hele situasjonen synes jeg virker ustabil. Blodsukkeret er enkelt å stabilisere, men det er først og fremst hjertesvikten som igjen er en følge av at deler av hjertemuskelen har gått tapt på grunn av hjerteinfarktet som bekymrer meg mest. Hvor raskt går han i svikt igjen? Og hvordan, eller rettere sagt, hvor raskt påvirker dette nyren igjen? Jeg tror det er lettere å ta stilling til dette om noen dager.


Jeg føler meg ikke trygg på at han i det hele tatt tillates å fraktes hjem av forsikringsselskapet eller flyselskapet akkurat nå. Da måtte han i så fall hentes av redningsselskap med innbakt anestesilege ombord, i henhold til forsikringsordningen dere måtte ha.


Jeg råder dere til å kontakte forsikringsselskapet og reiseselskapet deres.

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon