Innsendt spørsmål

Hei

Jeg er en kvinne på 30 år, er gravid for første gang. Er ca 4 uker på vei. Jeg har nå glemt å ta folattilskudd i 4 dager, og lurer på hvor skadelig det kan være? Jeg har tatt folattilskudd i perioder før jeg ble gravid, men ikke daglig. Spiser ganske sunt kosthold, havregrøt, egg, kjøttpålegg, salat, paprika, agurk og variert middag.
Jeg er også bekymret for at jeg ikke alltid har vasket grønnsaker godt nok før jeg har spist dem, men jeg har ille følt meg dårlig på noe som helst vis. Har ikke vært syk eller forkjølet på 2-3 år.
Bør jeg være bekymret?

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 28. juni 2019, klokken 20:36

 Nei. Det går veldig bra. Sannsynligheten er faktisk svært, svært liten om du så skulle glemme det alle de 12 ukene. En av grunnene til at til at anbefales tross sannsynligheten for komplikasjon er så uhyre liten er at til at er så billig og ufarlig. Du kan derfor være fullstendig trygg på at dette ikke fører til ryggmargsbrokk hos det flotte lille sunne barnet som er på vei. 


Når det gjelder grønnsakene er der gjenværende jord som potensielt, og da mener jeg potensielt, kan føre til ttoksoplasmose. Vet du at sannsynligheten for toksoplasmose er så liten i Norge at vi ikke tar rutinemessig prøver for det? Det er så usannsynlig. 


Håper virkelig du karer å legge bekymringene til sides vedrørende dette.

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon