Blødning av Voltaren

Innsendt spørsmål

­Hei! Pga betennelse i en skulder, tok jeg en voltarenkur (stikkpiller) som jeg har fått av legen til dette bruk. Jeg brukte disse kveldstid i 10 dager, og fikk betydelige mageproblemer, luft, diaré... de to siste dagene jeg brukte dem, gikk jeg svært ofte på toalettet, og det kom kun slim og friskt blod. Jeg avsluttet selvsagt kuren, og symptomene gav seg heldigvis. Jeg oppsøkte imidlertid ikke lege, da jeg var utenlands på ferie. Jeg har nå ingen symptomer. Kan jeg slå meg til ro med at alt er ok?

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 19. oktober 2016, klokken 19:09

Ja, det synes jeg. Med mindre du har blødd mye. Du kan bestille en time i ro og mak dersom du føler deg bra. Dersom vedvarende magesmerter, derimot er situasjonen en helt annen.


Dette skyldes mest sannsynlig en betennelse i magen som følge av Voltarenen. Voltaren hemmer det syrebeskyttende slimet i magesekken. Uten dette seige, beskyttende slimet skader magesyren magesekkveggen og skaper betennelse, eventuelt med blødning. Ved fortsatt bruk kan det forårsake et magesår som ikke gir seg å blø og de kan blø kraftig. Nå ser det hele ut til å ha roet seg, gitt at det er mange dager siden du avsluttet kuren, men en undersøkelse ville jeg påkostet meg. Hold deg unna disse medikamentene for fremtiden inntil dette er avklart. Mest sannsynlig tåler ikke magen din betennelsesdempende. Skulle det være at du ta betennelsesdempende av denne typen i fremtiden så må du ta en syreproduksjonsdempende medisin i tillegg.


I et sjeldent tilfelle er det en lettblødende polypp eller tilsvarende som har begynt å blø som følge av voltarenen. På grunn av denne svært lille sannsynligheten er det jeg ønsker du får deg en sjekk. Skulle du oppleve den minste blødning eller smerter i mage eller rygg igjen må du også oppsøke raskt. Hvis ikke kan du bestille en legetime med vanlig hast for å få saken avsluttet.


Hva skulderen angår er det ofte mer effektivt med behandling enn tabletter, men du hadde vel ikke anledning siden du skulle på ferie. Naprapati er i mange tilfeller raskeste behandlingsform.

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon