Brystsmerte under løping som gir seg i hvile

Innsendt spørsmål

­Hei, for noen timer siden, ca 5 km inn i en joggetur, fikk jeg sting i siden og i skulderen, jeg roet ned på tempoet, og da jeg ikke kjente stingene lenger, satte jeg opp farten igjen. Like etter dette opplevde jeg smerter midt i brystkassen. Så sterke at jeg måtte avbryte løpeturen og sette meg ned. Det gikk over i løpet av 1-2 minutter, hvorpå jeg fortsatte joggeturen (ca 1 mil til sammen).

Jeg har hatt store utfordringer de siste årene med alvorlig depresjon og angst. For tiden er jeg inne i en stressperiode preget av muskelspenninger og hyperventilering. Jeg får også lite sammenhengende søvn da jeg er småbarnsfar, og er generelt ganske utslitt. Denne hendelsen hjalp ikke i så måte. Jeg har tidligere vært utredet for brystsmerter (EKG stresstest, ultralyd av hjertet) uten funn. Dette er ca 2 år siden nå. Ellers tok jeg en generell helsesjekk for ca 1 år siden hvor alt var innenfor referanseområdene. Burde jeg ta en ny helsesjekk, evt stresstest, eller kan jeg slå meg til ro med at dette ikke er noe farlig?

188, 82 kg. Slank. Trener kondisjon og styrke 3-4 ganger i uken. Snuser. Moderat alkoholinntak. Balansert kosthold. Ingen hjertesykdom i familien.

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 22. april 2019, klokken 06:12

Et utslag på stresstest i dette tifellet ville fått en begrenset betydning siden sannsynligheten for trange blodårer til hjertet i ditt tilfele med normalvekt, ingen arvelig belastning, normalvektig, måtehold med alkohol og ingen røyking, samt trener regelmessig, er forsvinnende liten. Hjertespesialistene opererer her med begrepet pretest sannsynlighet, dvs hva som er sannsynligheten for hjertesykdom i ditt tilfelle før (pre) stresstesten er utført. Du har svært lav pretest sannsynlighet.


Jeg ville ikke vært så opptatt av å få utført en stresstest i ditt tilfelle da du allerede er utredet med dette for rimelig kort tid siden. At blodårene dine skulle tettet seg i løpet av et par år er uhyre lite sannsynlig, selv om du hadde vært en "normal" 34-åring, dvs en som ikke trener.


Du klarte å fortsette løpeturen. Plagene ville returnert hadde det dreiet seg om trange blodårer. De to symptombildene var heller ikke like, Først var pagene lokalisert til siden samt skulderen, deretter midt i brystet. Dette er ikke typisk for hjerteplager.


Du må lete under andre steden for å finne svar å dine plager. Mest av alt tror jeg du fikk muskulære plager i side og skulder og som i sin tur satte i gang noen tanker i retning hjertet pga du generelt er i en overbelastet situasjon.


 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon