Diabetessår?

Innsendt spørsmål

­Hei,jeg har et stort hull under høyre storetå,hatt det nå i 1.5 år.Fikk det pga , jeg gikk mye i sandaler.Bor i Thailand,spurt mange leger her ,men ingen kan gjøre noe,bare hold det reint sier de.Kunne sendt deg et bilde,men fant ikke noe sted som jeg kunne laste det inn.

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 07. juni 2018, klokken 12:26

Bilder kan sendes til post@onlinelege.no, men kun fra en anonymisert e-postadresse. Det betyr at du oppretter en e-postadresse som ikke inneholder navnet ditt eller som du bruker til noe som helst annet. Sammen med bildet du da sender skriver du opp referansenummeret som du får ved innsending av spørsmålet. Så skriver du bare i spørsmålet at du har sendt et bilde på anonym e-post i tillegg.


Dette til orientering, men du trenger ikke det her.


Det er to ting jeg tenker på. Er det gult belegg inne i sårhulen så er dette noe som kalles fibrin og som skal skrapes bort skal såret gro. Formålet må jo være at dere skal klare å lukke dette såret, tenker jeg. Ikke bare holde det rent. Jeg forstår ikke helt dette. Antakelig hadde jeg henvist deg til det som kalles sårpoliklinikken på et sykehus.


Og nummer to, jeg ville undersøkt deg med blodprøver og føletester for å finne ut hvorfor du ikke har klart å føle at et slikt sår har vært i utvikling. Dette kan nemlig skyldes noe som kalles polynevropati, noe man ser ved diabetes spesielt, men og ved langvarig, overstadig alkoholbruk og vitaminmangler etc. Det må tas en del blodprøver og kanskje og henvises til nevrolog for å bekrefte diagnosen og eventuelt finne årsaken til hvorfor man har fått det (polynevropati). Ved polynevropati dør nerveendene, dvs man blir nummen helt ytterst i tær og føtter, men så kryper det stadig mer oppover/innover med årene. Mange har vondt i tillegg. De fleste sier det føles som å gå på bomull.


Veldig fint du stilte spørsmålet slik at noen kan anbefale deg å gå til en annen lege. Skal du ikke hjem en tur? Men dette bør du kunne få noen til å ordne opp i der nede også. Det er ikke nok å bare slutte drikke eller begynne med diabetesmedisin, til orientering. Dersom dere finner ut at dette kan være årsaken. Du må til kirurg eller sårpoliklinikk også.

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon