Status: Besvart

Du kan lese legens svar lenger ned på siden.

Ditt spørsmål

Sendt September, 22, 2020 13:14

Hei:) har i lengre tid hatt noen plager. Kjennes ut som alle musklene mine gjør vondt. De er også ømme og klemme på. Nakkemusklene er harde å ta på, har smerter nedover skuldrene, armene, ryggen. Både midt på og på sidene. Har også smerter nederst i ryggen på høyre side. Det er vondt spesielt når jeg har sittet en stund og reiser hjem. I lysken er det og vondt. Har brystsmerter, kjennes ut som de er midt i brystet, men usikker på om det er muskulært. Kjennes som det er vondt inni på en måte. Målte blodtrykket mitt, det var 125/87, puls på 64 og 02 metning på 99. Har i mange år slitt med mage og tarmsystemet. Noen dager går det bra, mens andre dager er det ugreit. Noen ganger før jeg plutselig løs avføing, ee litt gulig på papiret. Kan ha det 2- 3 ganger før det blir normalt igjen. Føler meg og uvel ganske ofte. Begynte å jobbe på natt for 1 år siden, merket at plagene ble verre da. Både med magen og muskelsmertene. Har og endret menstruasjon. Nå har jeg ikke hatt den på nesten 2 måneder. Bare en del utflod. Tok celleprøve i fjor, den viste milde forandringer, men ultralyd undersøkelsen så bra ut. Jeg er veldig redd for kreft. Beklager det ble et langt og rotete brev. Jeg trener aldri, så har tenkt det kan være en årsak til smertene. Skal begynne å trene tenkte jeg. Kan smertene i brystet være hjertet? Kreft? Hva tenker du om disse symptomene? På forhånd tusen takk for svar!

Svar fra legen (Alexandra Trimbitasu)
Sist endret 22 September 2020 klokken 22:39

Hei.

Takk for spørsmål.

Slik du beskriver plagene dine, er det ingenting som tyder på hverken hjertesykdom, heller kreft.

Smertene sitter høyst sannsynlig i musklene. De kan være forårsaket av diffus inflamatorisk sykdom i muskler, sener og / eller ledd. Det kan også være slitasje i nakken, med smerter som stråler ned fra ryggraden, gjennom nervetrakter som betjener muskulatur i øvre delen av kroppen.

Slike smerter kan også forekomme pga. muskler spenning, både i nakke - skuldre og rundt brystkassen.

Hjertesyjdom gir et annerledes mønster av brystsmertene. Finner ungen holdepunkt for dette ut i fra din beskrivelse.

Tarm plagene dine kan også ha forskjellige årsaker. En systemisk inflamtorisk sykdom kan affisere tarmen også, i tillegg til muskler og ledd. Mye stress og endringer i døgn rytme kan gi store endringer i tarmfunksjon. Episodene som du beskriver gir ingen mistanke om kreft sykdom.

Alle nevnte situasjoner er kjent til å kunne endre mens rytme, varighet og blødningsmengde.

Oppsummert, ingenting i din sykehistorie fører til noe mistanke om hjertesykdom, kreft eller andre alvorlige sykdommer.

For å finne ut av årsak og få riktig veiledning for veien videre, anbefaler jeg følgende:

Å ta kontakt med egen lege og be om en klinisk undersøkelse, samt noen blodprøver, inkludert stoffskifte hormoner, prøver for revmatiske (inflamatoriske) sykdommer. Slik kan man finne ut om en eventuell forstyrrelse, som.kan behandles.

Å forsøke å redusere nivået på stress og engstelse, inkludert om egen helse. På denne måten unngår man negative effekter av psykisk spenning på kroppen.

Starte med jevnlig fysisk aktivitet, forsøke et sunt, balansert kosthold, tiltak som er kjent å redusere smerteopplevelse og bedre både tarmfunksjon og mens.

Hvis mulig, forsøke tilrettelagt arbeidsrytmen, med å unngå mest mulig natt arbeid. Dette kan også være trigger av mange typer helseplager, blant dem, også dem du beskriver.

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250, -
Det er fullstendig anonymt

Fotolio

Send spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.