Dunking i øret

Innsendt spørsmål

Jeg er en 35 år gammel kvinne.
­Har de siste 4 dagene hatt knitring/dunkelyd i det ene øret. Er der stort sett hele tida, men merker det best når jeg sitter i ro eller ligger. Høres litt likt ut som når du får vann i øret som renner ut. Har vært mye forkjølet og tett i bihulene siden august, men merker ikke noe særlig til dette akkurat nå. Var hos lege som sa jeg så litt hoven ut i øret, men så ikke mer enn noen sekunder inn i det. Han skrev ut Terra-cortril Polymyxin B dråper, Azotromax kur på 3 dager og Rinexin tabletter. Dette er en eldre lege som er privat, da jeg ikke kom til hos fastlegen. Hørres det ut som noe som kommer av forkjølelse eller kan vi få krampe i muskler i øret som jeg føler det ut som?

Doktor Alexandra Trimbitasu

Svar fra legen (Alexandra Trimbitasu)

Sist endret 30. oktober 2019, klokken 19:35

Hei.


 Takk for spørsmål.


Det er forståelig å være usikker etter en kort undersøkelse gjennomført av en annen enn egen fastlege.


Det du beskriver (dunking, følelse av vann i øret, følelse av "muskelkramper" i øret) stemmer best med væskeansamling i mellomøret. Vurderer ansamlingen som liten / mellomstor for to grunner: undersøkende lege besrev funn som "litt hoven" og en stor ansamling hadde trykket så pass hardt, at du hadde hatt betydelig vondt. Sånt som det er, væskeansamlingen har en tromme effekt, som forsterker slagene i pulsårene rundt skallet, lokalt, og som du hører som "dunking".


Væskeansamlingen skyldes, som regel, virus- / bakterieinfeksjon. Det er nok med å kikke i noen sekunder med otoskop i ørekanalen for å se en væskeansamling. Tilstanden er hyppig i etterkant av eller samtidig med både tette bihuler og forkjølelser. Behandlingen du har fått beskrevet er, forutsatt riktig diagnose, korrekt og komplett og bør hjelpe i både øre, nese, hals og bihuler. Azitromax er antibiotika mot bakterieinfeksjon, Rinexin tørker ut væskedannelse. Begge virker på alle nevnte områder. I tillegg virker Terra Cortril Polymyxin B lokalt, mot både bakteriell infeksjon og betennelse.


Håper at med kombinert behandling blir du snart kvitt plagene. Hvis fortsatt uklarheter, velkommen tilbake med ytterligere spørsmål.


 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon