Ekstraslag med symptomer, men utredet og funnet hjertefrisk

Innsendt spørsmål

­hei. Jeg har i noen år vært plaget med hjertebank. Vært hos hjertespesialist. Tatt 24 t ekg, arbeids ekg, og ultralyd av hjerte. Det var en av klaffene som var litt bøyd men skulle visst ikke ha noe å si nå eller senere i livet og var visst vanlig sa hjertelegen. Og pga det så har jeg en bilyd på hjerte. Dette sjekket jeg i fjor. Men nå de siste to ukene har jeg hatt hjertebank flere ganger om dagen. Det er ekstra harde slag og gjerne fler etter hverandre. Kjennes som om noen står med en knytteneve på innsiden mot brystkassa. Og greit nok det men det skjer nå ofte og jeg får i tillegg vondt når det skjer får ett hardt slag midt i brystet som gjør vondt samtid som det kommer ett kraftig stikk. Så dette bekymrer meg. Det kommer kun når jeg er i aktivitet alt fra å gå turer til å kle på barna, spesielt når jeg feks bøyer meg ned for å plukke opp ting fra gulvet. Dette varer i ett par min før det går over og noen ganger bare ett par sekunder. Min mormor hadde angina og døde i 50 åra. Morfar døde i 60 åra pga hjerte som stoppet. Kan få en følelse av svak smerte i venstre arm/skulder/nakke men kan være pga at jeg bærer på min datter på 1 år en del i løpet av dagen. Tung pust som kommer å går men dette hadde jeg før disse to ukene men denne nye hjerte banken. Skrev til min lege på e konsultasjon om dette og han sa bare at jeg ikke skulle tenke på det siden jeg var på den hjerte sjekken.. Men åssen skal jeg klare det når det gjør vondt. Kan jo ikke være i noe form for aktivitet føre det smeller til. Så hva burde jeg gjøre og hva kan den være? Farlig? Føler meg ellers fin form.

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 25. april 2019, klokken 18:47

Hadde du ikke nylig vørt til alle disse undersøkelsene hadde du helt klart blitt henvist for disse utredningene. Dersom disse symptomene har oppstått i ettertid derimot kan gjentatt eller  videre utredning med kontrastundersøkelse av hjertet være aktuelt (spesialist må henvise). Sannsynligheten for hjertesykdom i din alder er derimot ekstremt liten selv om du bære på uheldige gener. Enkelte av symptomene er heller ikke helt typisk for hjertet, men det er helt korrekt at du burde gjennomgå den utredningen du har vært gjennom. Det hadde vært vanskelig å unngått. 


Jeg synes du skal gjøre et forsøk på å behandle muskler i nakke-, bryst- og halsregion spesielt. De er kjent for å gi symptomer som minner om hjertesykdom. Sure oppstøt må og diskuteres om bør utredes eller forsøksbehandles. Ekstraslagene tyder helt klart på stress og ekstraslag i friske hjerter (ditt er utredet og funnet friskt) er ufarlig så lenge de ikke rekker over 10000 i døgnet. Gir de symptomer som svimmelhet eller annet ubehag  k a n  de behandles med symptomdempende, men helst ikke (betablokker). 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon