Er det en tromosert hemoroide? Smertefull heomroide med størknet blod inni?

Innsendt spørsmål

­Hei
Har i 3-4 dager hatt litt smerter på utsiden av endetarmen. Gjør vondt npr jeg går på do og visst jeg strammer lukkemuskel. Er noe hardt som ligger pp utsiden. Lurer i om dette kan være hemorider ? Er for tiden en plass hvor lege ikke er tilgjengelig. Legger til bilde så dere kan gi en vurdering, håper på raskt svar, det haster !

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 11. november 2018, klokken 18:06

Hei. Vi arbeider med muligheten for å kunne legge ved bilder og EKG, blodprøvesvar etc disse dager, men det er ikke helt klart. Vi har dessverre ikke mottatt noe bilde, men ut i fra hva du beskriver kan dette høres ut som en hemoroide hvor blodet inni har størknet, noen som gir en betennelse i hemoroideveggen, og det er ikke særlig godt i det hele tatt. Behandlingen er å med den tynneste nålen uhyre forsiktig og med god tid sette bitte små mengder med bedøvelse om gangen, til du er tilstrekkelig bedøvet, og deretter, når du ikke kjenner det grann, snitte den opp og fjerne innholdet i den. Det skal du ikke kjenne noenting av. 


Ikke noe vakre bilder, men her er noen lenker til såkalte tromboserte hemoroider på nettet:


Bilder av tromboserte hemoroider


Alternativet kan være at du har et sår, en såkalt fissur, men dette kjennes ikke som en kul, så tenker mer i retning av din egen teori. Det kan ikke være så mye annet.


I begge tilfeller er det ikke farlig å gå med dette uten tilsyn over noen dager. Du er bare 30 år så noe riktig alvorlig, som kreft til eksempel, har du ikke. 


Lenker:


Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon