Er dette bare en vanlig magesjau? Kun diaré, ikke magesmerter.

Innsendt spørsmål

­hei. Jeg har vært syk i ca en uke. Jeg har siden sist fredag hatt diare og vært kvalm. Det føles også litt ut som oppblåsthet i øvre del av magen. Jeg har ikke matlyst og sexlyst,jeg kaster dog ikke opp. Jeg føler jeg har det forferdelig siden jeg er så kvalm. Har prøvd diverse kvalmesenkende som ingefær,primperan,reisesyketabletter og sånne armbånd uten at det har hjulpet noe særlig. Kan det være omgangasyke? Jeg kaster ikke opp,og får i meg mat,selv om det går litt trått. Er særlig kvalm om morgenen,og det pleier å gi seg i 18-19tiden. Har tatt prøver hos lege som jeg ikke har fått svar på. Det værste er egentlig å få tiden til å gå,samtidig som det er vanskelig å vite hva jeg skal gjøre. Bør jeg spørre legen min om Afipran? Er det andre legemidler jeg vør forsøke,eller er det lurere å la være å bruke legemidler?

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 10. mars 2016, klokken 20:59

Afipran kan du gjerne forsøke noen dager, mot kvalmen, mens diaréen skal få lov til å leve livet sitt. Stanser du den senger du inne mikrobene som er årsaken til dette og du kan forlenge og forverre sykdommen. Dette har vart en snau uke og er fortsatt innenfor normalen. Det viktigste er at du får erstattet det du taper i diaréen, dvs salter og væske. Gå til innkjøp av GEM-pulver til p blande ut i vann. Da får du i deg nøyaktig det du mister. Blander du til noe selv kan det lett øke diaréen.


Man pleier ikke å få diaré av magekatarr/magesyreproblemer, men det kan godt tenkes Zantac hjelper litt allikevel da det bidrar til ubehaget å ha bare magesyre og ingen mat å tynne det ut med. Zantac reduserer syren.


Så lenge du ikke har blod i avføringen og samtidig feber kan du fortsette med å se an situasjonen. Ved utvikling/forverring av tilstanden eller tvil om noe som helst informerer du legen din om dette.


LES OGSÅ: Akutt diaré og omgangssyke

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon