Er høy puls bevis på svakt hjerte og derfor tidlig død?

Innsendt spørsmål

­Hei!
Jeg er en frisk dame som liker å trene og holde meg i form. Jeg har til vanlig ganske lav hvilepuls men er innimellom plaget med litt angst som gjør at pulsen stiger litt og jeg kjenner at kroppen er anspent.
Pleier ikke å bry meg så mye og pulsen roer seg igjen når jeg slapper av.
Kom over en artikkel i dag om nyresvikt og dødsfall, og at mange eldre nå dør av dette, årsaker til dette. Der stod det at høy hvilepuls, samt en del andre ting kunne være en årsak. Da ble det «bensin på bålet» for min del og jeg ble redd, og pulsen ble naturligvis mye høyere. Nå går jeg bare å tenker på dette... at om jeg ikke får hvilepulsen ned så er jeg mer utsatt. Vet dette høres dumt ut, men slik er det innimellom å ha angst. Man ser kanskje ikke helt hele «bildet», men bare det man kjenner kroppen reagerer på.
Takknemlig for svar.

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 25. mars 2019, klokken 21:15

Neida. Den økte hvilepulsen du opplever nå som følge av å gå og bekymre seg om dette kan aldri gjøre deg syk, og langt ifra ta ditt liv. Det du leser om det er en økt hvilepuls som følge av at hjertet til disse personene er svakt. Et svakt hjerte må pumpe raskere for å kunne levere like mye blod ut til enhver tid. De bruker altså hvilepulsen som bevis på at hjertet deres er svakt. Og et svakt hjerte leder til en tidlig død. Din puls er ikke rask pga et svakt hjerte, men på grunn av adrenalin. Og slik kan du gå i årevis uten å ta skade av det. Du vil sikkert oppleve ekstraslag etter hvert også. Det er å betrakte som leamus på hjertet og er ullstendig ufarlig det også. 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon