Fibroepitelial polypp, også kalt hudtagg.

Innsendt spørsmål

­Jeg har en blemme eller utvekst på ryggen som jeg lurer på kan være en type hudkreft. Jeg har fått fjernet hud tidligere som så vidt jeg vet var basaliomer.

Jeg sender et bilde til post@onlinelege.no etterpå når jeg har fått referansenummeret.

Området er litt ømt og det har så vidt jeg vet kommet ganske fort og det kan virke som om det er litt veske. Dette vil da antagelig tale imot at det er basaliom som jeg forstår vokser over lengre tid, Men bekymringen ligger jo der og det har vært fint å få en vurdering.

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 12. februar 2019, klokken 07:35

Dette er ikke ondartet hudkreft av hverken basaliom- eller plateepitelkrefttypen, og ei heller føflekkreft. Ut i fra nok det du har sendt kan jeg nært 100% forsikre deg om at dette er hva vi kaller en fibroepitelial polypp, en godartet svulst uten skade- eller spredningspotensiale. De oppstår før eller senere hos alle, og typisk på områder utsatt for friksjon, som hud mot hud (armhulen, lyske, nakke, øyelokk, eventuelt klær). De kan fjernes og kommer da ikke igjen. De kalles og hudtagger, eller skin tags. Googler du bilder på det vil du kjenne igjen hudtaggen din. 


På nettet kan vi aldri være 100% sikre, men jeg kan forsikre deg såpass at dette fint kan vente til du skal til fastlegen for noe annet, så kan du raskt vise dette til legen din da.

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon