Følelse av rennende vann nedetter benet

Innsendt spørsmål

­­følelse av rennende vann nedover beinet.er det noe med b12 mangel eller rastløse bein og gjøre

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 02. januar 2017, klokken 22:25

Det er ikke vanlig at B12-mangel gir seg til kjenne på denne måten. Jeg er ganske sikker på at det ikke er dette det dreier seg om. Hvor lenge har du vært plaget? Dersom det kun er i kort tid tenker jeg først og fremst at det vanligste er det vansligste, dvs at dette er muskulært. En feil- eller overbelastning av muskulaturen gir en betennelse i muskler som igjen svulmer opp og klemmer på nerver i området som så sender rare signaler til hjernen. Ta selvsagt en helsesjekk med test av følsomhet, vibrasjonssans og reflekser i bena, og at det ikke er noe som klemmer på nerver, ta blodprøver for jern, stoffskifte og vitaminer (vitamin D og B12), men bestill også time hos en naprapat for å løsne opp i eventuelle muskelknuter som  kan klemme i området. Er det ikke noe å korrigere på i blodet, ikke noe å behandle i muskulaturen og ikke noe å finne ved undersøkelsen for øvrig skal du gjerne prøve vitamin E og Magnesium, samt være flink til å drikke (vann eller sportsdrikk, ikke kaffe!) og mosjonér masse. Vi vet hva som er sunt, egentlig, vi er bare ikke så flinke til å treffe de rette valgene alltid. Pga tid, lyst, tretthet etc etc. Men når noe skjer med kroppen må vi det. Det skader ikke uansett.


Konklusjon: Jeg tror dette er ufarlig og lokalt som følge av en belastning på en muskelgruppe, selv om du ikke kan se for deg noen overbelastning. Det kan skje over tid. Det kan til og med være langvarig, ensidig sitting. Ta en sjekk for sikkerhets skyld, med prøver og en tur eller tre til naprapat, men jer er ikke bekymret for at de oppdager noe alvorlig. Er det ingen som har forslag til deg så forsøker du mosjon, væske, Magnesium og vitamin E.

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon