Foreldre som er MRSA-positive

Innsendt spørsmål

­Jeg har to foreldre som er MRSA pos. De har også barn og barne barn som de får besøk av. Hvordan forholder vi oss? Vi er flere som jobber ii helsevesenet, og er derfor redde for og miste jobben. Vi kan jo fort være smittet hele familien. Hjemmesykepl, som er hos far 2ggr i uken, har nå spurt om vi har testet oss. Kjenner at denne problemstillingen blir vanskeligere for hver dag. Tenk om vi er positive Da blir vi merket for resten av livet. Man blir jo ikke kvitt det. Hva tenker du?­

Doktor Dr. Hilde Lind Paulsen

Svar fra legen (Dr. Hilde Lind Paulsen)

Sist endret 06. april 2019, klokken 05:37

Med mindre noen av dere bor med foreldrene dine, er det eneste dere trenger å tenke på god håndhygiene når dere er på besøk hos dem. Sjansen for å bli smittet er da svært liten. Generelt er det derfor heller ikke påkrevd at personer som jobber i helsevesenet sjekker seg hver gang de har vært på besøk hos noen med påvist MRSA. Dette ville simpelthen ikke vært et opprettholdbart system. Dersom der imidlertid skulle bli påvist MRSA på arbeidstedet til en av de av dere som jobber i helsevesenet, kan det være aktuelt å sjekke seg for sikkerhets skyld. 


Dersom noen av dere som jobber i helsevesenet skulle være så uheldig å bli smittet med MRSA, er heller ikke dette så krise som jeg tror du forestiller deg. Generelt sett blir de fleste kvitt MRSA uten behandling. Dersom en jobber i helsevesenet er det imidlertid påkrevd behandling i form av sanering for å få fortgang i prosessen. Du kan heller ikke da miste jobben din, men vil bli sykemeldt i den perioden det tar å bli kvitt MRSA. Nærmere informasjon om dine rettigheter som helsearbeider ved MRSA-smitte kan du lese i MRSA-veilederen side 48. 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon