Gul væske ut av endetarmen. Verk? Galle? Diaré? Kreft? Betennelse?

Innsendt spørsmål

­HEI IGJEN BRANÆS. jeg hadde en tidligere sporsmål ref 332435 hos DEG som jeg er ikke klar over det.
JEG FORKLARER IGJEN min plager DET ER NOEN GULL VÆSKE SOM RENER FRA REKTUM (MED,UTEN OG SPISELL ETTER AVFØRINGEN )GULLE VÆSKE KOMMER IKKE BARE MED AVFØRING MEN JEG SJENNER ELLER SER DEN OFTE PÅ TOILET PAPIR NÅR JER ER PÅ DO FOR TISSING.FRA 2ÅR KOMMER BRUNLIG FRAGE VÆSKE BARE DEN DAGEN JEG HAR FORSTOPELSE ELLER HAR HARD AVFØRING OG JEG FØLER MEG IKKE HELT TØMT MED AVFØRING..
MÅ JEG GÅ TIL KONTROL ETTER 2 ELLER 3 ÅR STADIG FOR REKTO ELLER ANOSKOPI FOR Å SJEKKE ENDETARNEN OG FOR Å SIKRE AT DEN GULE VÆSKE BLIR IKKE NOEN ALVORLIG TILSTANDEN SELV OM JEG IKKER HAR VONDT ELLER DET BEHOVER IKKE ?OG DEN KNIPE ØVELSE AV ENDETARMEN MUSKLET SOM SYKEHUS LEGE ANBEFALTE MEG SKAL HJELPE ELLER SKAL FUNGERER??

DU SA PLAGER MIN SKYDLER AV GALLESYRE OG DEN ER IKKE ALVORLIG men skal jeg la den sånn?trenger noen behandling for det ser vi ser v litt nærmere galle vein eller lever eller noen annet .er en normal person mister ikke GALLESYRE og min GALLESYRE blir ikke suge tibake for gjenbruk. Du forklarte at ved rask tarm passasje særlig ved diaré rekker ikke tarmen å suge tarmen galle syre tilbake., jeg har ikke særlig diaré problemer men ofte kommer avførinfg veldig fort jeg nesten ferdig med 2 minuter etter jeg sitter på du og likevel jeg venter for andre omgang men kommer ikke ofte mer avføring. i det siste årene har jeg mest hard avføring eller mye veksling mellom hard og diare ..
jeg forstår ikke helt ditt svar om mitt 3 sporsmål som er forklaring av gallesyre?

JEG VASKER MED VANN HVER ENESTE GANG NÅR JEG ER PÅ DU FOR TISSING ELLER AVFØRING HVIS JEG ER HJEMME . DU SA GALLESYREEN GIR SVIENDE UBEHAG I ENDETARMENOMRÅDE(HVILKEN OMRÅDE MENER DU ,IN I ENDETARMEN ELLER UT DER V VASKER ETTER AVFØRING) OG DENN IKKE VASKES VEKK NOK SNART .VASKER MEN FORSENT VEKK KAN HA FORÅRSAKET BETENELSE I OMRÅDE?HVA MENER DU MED DETTE SKAL V VASKE DEN MED VANN SAMME V GJØR NÅR V BADER ELLER DUSJER.?
.
JEG HAR IRRETABLE TYKK TARMEN (IBS)OG ANALFISSUR OG INDREHEMORIODER også .
.Du sa min plager kan sykdles av irritable tarm men Gulle væske er nok gallesyre ...hva mener du med ?HVA IBS SKYLDES FOR MIN PKAGER HVIS GALLE SYRE ER DEN VÆSKER SOM KOMMER FRA REKTUM MIN..KAN BARE IRRETABLE TARM VÆRE ELENE ÅRSAK TIL LEKSJE AV GRUNE VÆSKE.

SPORSMÅL ..NO 7 var det jeg googlet mye om den både gulle og brune væske så de kommer som mange svar om dette fra leger fra u.s.a og England så noen mener den brune væske som kmmer fra rektum kan være kreft i anus og mest leger sier om den GULE VÆSKE I REKTUM ER BARE SKYLDES AV ANAL FISTEL ...
DU SA FISTEL KAN LIGGE NOEN ANNEN OMRÅDE OGSÅ..KAN FISTEL LIGGER OPP I TYKK ELLER TYNN TARMEN FORDI JEG UNDERSØKKET GODT ENDETARMEN NYLIG (2015) OG TYKK TARMEN (coloskopy,2013)..
ER HEMORIODER ALDERI VÆRE ÅRSAK TIL BRUNLIG ELLER GULLE VÆSKE OG DU SA INGENTING OM DAFLON TABLETER SOM HJULPET MEG DE PERIODE SOM JEG TOK DEN..
ANAL FISSUR MIN ER IKKE SMERTEFULL BARE SVI OG SPREKK .BARE ANAL FISSUR KAN VÆRE ÅRSAK TIL GULE VASKE. Kan bare myknavføring er behandling for den hvis den er ikke smertefull.
Hvilken farge av avføring regne med normal farge?

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 15. juli 2016, klokken 10:53

De legene som har undersøkt deg er de du skal følge rådene til! Jeg kan bare svare utifra hva jeg leser fra deg. Jeg viser til mitt forrige svar. I tillegg leser jeg nå at du har en sprekk i endetarmsslimhinnen der inne, og det er klart at den kan væske. Kanskje det er sårvæske du ser og ikke galle da. For å se hvordan den gror må det tas ano- eller rektoskopi, men så lenge det renner væske, og væsken kommer fra sprekken, så betyr det jo egentlig at den ikke har tilhelet. Jeg ser ingen grunn, fra mitt ståsted, til å ta skopiene med tanke på å se om det oppstår eller utvikler seg til alvorlig sykdom. Jeg tenker, dersom det gul kommer fra såret der inne, at skopiene kun er nødvendige for å se om såret har grodd eller hvor mye det har grodd, men da er jo 2-3 år veldig lege til. Derfor tenker jeg at det er andre ting de ønsker å utelukke med skopiene de tilbyr siden de er med så lange mellomrom. Akkurat hva de ser etter vet jeg ikke, men dette kan være en betryggelse for deg og legene i tilfeller hvor man ikke har klart å finne en forklaring til det gule som renner ut.


Konklusjon/sammendrag: De har foreslått skopier om 2-3 år. Dette er så lenge til at jeg tror nok ikke det er pga de mistenker det gule kommer fra en sprekk der inne. Det er nok bare en sikkerhetssjekk og mest for at du skal føle deg tatt på alvor og at du blir fulgt opp. Jeg mistenker at legene mest tror dette har med din irritable tarm på gjøre. Noe alvorlig ligger det nok ikke under her. Ihvertfall ikke kreft! Og høyst sannsynlig ikke kronisk betennelse som ulcerøs kolitt eller crohns sykdom heller. Få gjerne fastlegen din til å levere deg en hjemme test som kalles Fecaltest (Calprotectinprøve) dersom du ikke klarer å roe deg med tanke på kreft eller kronisk inflammasjon.


Knipeøvelser kan hjelpe, men har du brukt Imodium da?


LES OGSÅ: Er det farlig å ta for mye imodium?
 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon