Gul væske ut av tarmen. Irritabel tarm?

Innsendt spørsmål

­hei jeg så mange leger som svarer på nett men jeg valgte deg p.g.a du svarer spørsmålene med oppmerksomhet og detaljer som jeg trenger..jeg har ett problem at det kommer en tynn væske lys gull farge fra endetarmen min imange år (15)..første gang i 2001 jeg merket at noen små ting som sprakk i ende tarmin min og deretter jeg følte noen lekesje fra endetarmen jeg gikk på do med en gang og sjekket den så det var litt væske uten noen farge men litt lukt.Etter den så det er alltid noen lys gull farge flekk på under busksa min som en krone størrelse .jeg merket litt mer væske dagne jeg går mye å slitte med beinet eller dagen etter når jeg har spist gatekjøkken mat ,ris eller rød kjøtt ..særlig kjøttdeig.
jeg tok ikke alvor fordi jeg hadde ikke noen vond eller blod men jeg har aldri symtomfri bare litt små flekk etter 2,3 dager på under bukse og noen ganger får jeg svi rund endetarmen åpning.og hevelse in i anus..jeg sjekket av og til selv ved fingeren når jeg var på sengen og sette finger in i ende tarmen så kjenner jeg veldig småhull som dropper væske .den hul ligger i kanten av endetarmen åpning mot ryggen område der anal fisurr pleir å ligge men litt innerst i endetarmen opning...2005 jeg ble undersøkt med fingeren men det var ikke ordentlig fordi da jeg bodde ikke Norge

2010 tok jeg alvor og henvist til rektoskopi og anoskopi i sykehus i Norge og den lege sendte meg til Mr etter Mr lege viste meg en bilde som rød kvise eller erter og henvist operasjon og jeg ble operert mars 2011.etter operasjon jeg fikk papir fra sykehus at jeg ble oprert for ANAL FISTEL.første gang jeg hørte den navn .jeg var litt bekymret at lege som henviste til oprasjonen sa at jeg har en kvise som skulle skjære og hva er den fistel..men 2uker etter operasjon Hadde jeg ikke væske men det begynte igjen så jeg kontakte et par ganger med den lege som opererte meg så han sa det tok noen månder at såret gror seg ..etter operasjon væske ble lit mindre men ikke helt symptomfri.2013 jeg ble henvist til coloskopy etter min CT av abdom som vistete noen forandring i tykk tarm .men i coloskopy fant de ingen ting.jeg hadde også gastroskopi 3 ganger fra 2010 til 2016 og tynntarm undersøkelse for bekrefte cølaiki .alt var negativ bar jeg diagnost IRRETABEL TYKK TARM (IBS)..
Så jeg beygnte å venter at såret ble helt Gro som legge sa og den væske stopper men Sån gikk 3år da
Jeg tenkte kansje fistelen ble ikke helt fjernet fra bunnen derfor jeg har litt væske fortsett..juli 2014 jeg var på ferie i hjemmet land så gikk jeg til en spisiellest så han sa at du har ikke fistel men indre hemorider og anal fissur men han tok ikke noe Mr bare rektoskopi og han ga meg en medisin DAFLON 500 MG mot for hemoroider og sa at jeg kan ikke ta den mer enn to uker .den perioder jeg tok den det komm ikke noen væske .jeg rak ikke å gå til han igjen etter 2 uker ..desember 2014 henvist jeg igjen for rekto og anoskopi og jeg fikk samme legge i sykehus som opererte meg 2011.Først jeg sa til ham at med den medisin (DAFLON ) som hjalp meg men jeg skulle ikke ta mer enn to uker.han viste ikke om den medisiner fordi han sjekket noen på bøk og sa det finnes ikke i norge.han undersøkte meg og samt sendte for Mr og gikk jeg tilbake etter mai 2015 for å få svar da han undersøkte igjen og sa samme some utlands legge sa at v fant ikke noen fistel i endte tarmen nå .da jeg spurte hvor den væske kommer fra hvis jeg har ikke fistel..Svaren hans at det kansje kommer noen fra oppe og din ende tarm lukke muskle er litt svake så det væske rener ned .han anbefalte knippe øvelse i ende tarmen for sterke endetarm muskler?min angst ble borte med en gang at jeg har ikke noen operasjon nå så jeg glemte å spørre han at hva mente han at hvor i opp den væske kommer fra(tykk,tynn tarm eller magesekk)..etter den siste besøk jeg hadde veldig lite væske men ikke helt stop.
Nå jeg har veldig mye angst igjen at uansett det er ikke mye væske men det ligger noen feil et eller annet sted det der regner væske..hvis jeg la den sånn så den kan utvikle til enn farlig sykdom som kreft..jeg tårker med toalett papir og ser hver eneste gang når jeg er på do for tissing eller .hvis jeg ser væske da hele dagen min odelagt med angst od deprasjon
Nå jeg føler noen ganger også stikking i ende tarmen og En ting som er ny fra 2 år at den dagen jeg har hard avføring eller avføring etter forstopelse så det kommer en brunlig tykk væske etter 2 tre timer hvis jeg tårke med papir men den brunlig væske har noen forbindelse med hard avføring eller den dagen jeg presser lit mer for komme Ut avføring..jeg trenger veiledning nå hva skal jeg gjøre jeg googlet mye om den gull væske både norsk og engelsk på net sider så aldri fikk riktig svar..spørsmåle mitt er ..Ellers jobber et sted der tung arbeid bære å dytte og helgen har en sittende jobb der jeg sitter 10 til 12 timer
1. Kan jeg tror på legge svar at jeg har ikke noen sykdom i endte tarmen og den væske kommer opp fra magen og der er ikke farlige eller jeg må burde undersøkt opp fra endre tarmen.
2!kan fistel kan være bare i endetarm
3.kan hemorider gir gull eller brunlig væske og har hemorider er grønn til de begge væskene eller bare brunlig væske.FORDI DAFLON er en medisin for hemoroider så hvor den hjulpet meg og stopper den gull væske når jeg tok den for 2 uker..
3.kan anal fissur gir den væske men anal fisurr og indre hemoroider har jeg fra 2 eller 3 år men gull væske fra c.a15 år..har ikke noen behandling for anal fisurr hvis det gjør ikke vond .
4.kan angst også gir væske fordi etter siste lege besøk i 2015 hvorfor ble plutselig mindre mengde av den gull væske fordi min tanke er positivt og jeg tenker ikke så mye om der...??
5..kan den væske utvikle seg til noen alvorlig dødlige sykdom som kreft eller? Selvom jeg har den fra 15 år nå men etter operasjon mindre enn tidligere.
6..kan IBS er grøn til væske..
7 ..leste en engelsk lege svar at brunlig væske kan være grunn til kreft i anus eller endetarm eller nye brunlig væske er det samme gull væske bare noen ganger ble brun p.ga passasje gjennom avføring
Takk for tålmodighet ..
Hilen mann 37 år


Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 12. juli 2016, klokken 10:00


  1. Jeg kan ikke forestille meg dette er noen alvorlig sykdom. Det stemmer ikke med symptomene og det stemmer ikke med at de ikke har klart å se noe på undersøkelsene. Dessuten burde de ha skjønt det.

  2. Nei

  3. Nei. Jeg tror den gule væsken er gallesyre. Ved rask tarmpassasje og spesielt ved diaré så rekker ikke tarmen å suge tilbake gallesyren for gjenbruk. Da kommer det mer gallesyre ut enn vanlig, eventuelt bare gallesyre dersom man har lite mat i tarmene. Gallesyren gir sviende ubehag i endetarmsområdet om den ikke vaskes vekk nokså snart. Vasker man den for sent vekk kan den ha forårsaket betennelse i området og da kan det være direkte vondt det første minuttet man bader seg. Den brune avføringen tenker jeg du får når du er i frstoppet periode, dvs når en hard avføringsplugg stenger for all passasje, unntatt for det mest tyntflytende. Passer veldig bra med at du ser mer av det når du presser. Analfissur er svært smertefullt. Intet ved sykehistorien din får meg til å tro at du har en analfissur.

  4. Angst gir ikke gul væske i seg selv, men den forverrer irritabel tarm som kan gi diaré, forstoppelse eller begge deler. Jeg tror magen din ble roligere etter denne beskjeden. Også dette passer veldig godt med at plagene dine skyldes irritabel tarm. Det gule er nok gallesyre.

  5. Nei. Aldri i verden!

  6. Skjønner ikke helt spørsmålet, men IBS kan forklare disse symptomene. Fargen på væsken kan variere avhengig av hvor mye avføring som er blandet med gallen.

  7. Nei, det kjenner jeg meg ikke igjen i.


Takk for spørsmålet

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon