Helseangst: Nå har jeg fått nye symptomer som engster meg

Innsendt spørsmål

­Hei! Skrevet til deg noen ganger de siste mnd, så går ut fra at du kanskje husker min sykdomshistorie eller kanskje noe.
Hvor alt startet rundt 20 mai med en såkalt virus bihulebetennelse.
Det er tatt CRP, blodprøver, nevrologiske tester (kun i form av ting jeg skulle utføre hos lege) og blodtrykk flere ganger- normale funn på alt.
1. Jeg har i etterkant av dette slitt med å en følelse av «trykk/stramt» hode og hodepine. Den kan sitte i tinningene, bakhodet og forflytte seg litt. Sjeldent jeg våkner med den, men den kommer snikende utover dagen. Jeg har vært livredd svulst og dette er nå en svært ond sirkel. Jeg har slitt med ekstrem helseangst tidligere også.
Nå gir hodepinen meg angst, og er det ikke hodepinen finner jeg annet å være redd for. Jeg er litt bedre nå ettersom jeg fikk meg en ny lege (denne er på ferie nå) og denne tok angsten min min på alvor. Så jeg går til samtaler der. Denne heller ønsker ikke å sjekke meg ved MR eller lignende og sier det jeg har er spenningshodepine. Relatert til f eks den sterke angsten min. Først sa de jo det skyldtes bihulebetennelse min. Jeg er bra fra denne, bortsett fra litt nesetett og litt ubehag når jeg bøyer meg.... (er ikke dette rart 2 mnd etter bihulebetennelsen?)
Kan jeg risikere å bare måtte gå sånn da? Kan jeg stole på at det ikke er svulst uten å ha tatt MR?
Hvis det er spenningshodepine; finnes det noen råd mot dette?
Jeg er ekstremt stiv i skuldrene(svært vondt om noen trykker der), men utover dette har jeg ikke vondt andre steder enn hodet.

2. For en uke siden måtte jeg ta en medisinsk senabort. For andre gang på to år. Grunnet akrani på fosteret, som de egentlig sa ikke er genetisk. Grusom opplevelse. (Fått et friskt barn i mellom) Kan sånne opplevelser også trigge verre hodepine?

3. Jeg titter ofte etter ting på kroppen. Fant en prikk på hvite i øyet, under øyelokket. Jeg bare fikk plutselig se den....
Kan det skyldes svulst eller kreft? Legger ved bilde.

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 19. juli 2019, klokken 07:44

1. Det er helt åpenbart at du er inne i en vanskelig prosess hvor symptomene driver hverandre. Forsterker hverandre. Og da immunsystemet ditt ikke fungere optimalt, pga hele kroppen din settes ut av dette, alle funksjoner berøres, så tar det lang tid før inflammasjonssymptomene (bihulebetennelsen) nedkjempes. Bihulebetennelse har en lei tendens til å kunne være i flere måneder hos mennesker under belastninger eller stress. Situasjonen du er i er derfor på ingen måte unik. Denne sykehistorien og frustrasjonen har vi hørt om fra mange. Stol på legene. Nå er det mer enn én lege som har vurdert med samme konklusjon. Klassisk trykkøkning i hodet gir kvalme/oppkast, pupilleendringer, og kombinasjonen høyt blodtrykk +lav puls. Tenk og, hva er i det hele tatt sannsynligheten for at du skal ha den verst tenkelige sykdommen for hvert symptom du har? Og skulle du en dag få en alvorlig sykdom, noe man ikke kan utelukke hos noen, så blir symptomene ikke til å misforstå etter hvert, og da er det fortsatt god tid. Ved å ta f eks MR ved hodepine eller CT av magen ved magevondt etc så vedlikeholder man sykdommen din, som er sykdomsangst. Jeg får inntrykk av her at du må inn i et langvarig behandlingsprogram mot hypokonder, slik at du får restituert deg og immunsystemet og psyken får hentet seg inn igjen.  Således vil  ikke symptomene bli så lett trigget, forsterket og forlenget.


2. Ja. Åpenbart. Det slo meg før jeg hadde lest avsnittet ferdig at det er klart dette kan trigge tanker som at du kan ha en slags disposisjon for sykdom i hodet. Jeg tror en psykolog hadde tatt tak i den biten og forsøkt å gi deg en opplæring i at det ikke er noen sammenheng mellom akrani og hjernesvulst. Bare kort fortalt så gjelder akrani kraniet, dvs benbygningen, mens svulsten du engster deg før er i et helt annet vev. 


3. Jeg har sett bildet også. Neida, overhodet ikke. Kanskje en blodåre? 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon