Status: Besvart

Du kan lese legens svar lenger ned på siden.

Ditt spørsmål

Sendt November, 13, 2020 12:14

Hei. Skrevet inn her flere ganger. Har sterk helseangst for ALS. Helseangst siden 2015. Leamus over hele kroppen siden Juli 2019. Kanskje mer langs det ene beinet og da ble jeg redd for muskelsvinn. Men leamusen bytter på hvor den er. Det vises 0,5 cm forskjell på beina. Var hos legen for 3 uker siden igjen og testet meg nevrologisk, reflekser og måling. Ho fant ikke noen avvik der. Og jeg kunne utføre alt av tester. Jeg ble henvist til psykolog for angsten min og skal dit om 3 uker. Als angsten er grusom, det føles så virkelig. Nå syns jeg også at foten på dette «tynne» beinet har begynt å bli raskere kald enn den andre. Hvis du ser vekk fra at jeg har helseangst. Er ikke alt dette da typisk als tegn? Jeg har ingen andre sykdommer, men hadde insulinregulert diabetes i svangerskapet. Skal sjekke blodsukkeer hos legen 4 mnd etter fødsel. Har gått 9 uker siden fødsel nå. Jeg svetter mye, leamus, føler jeg har muskelsvinn og nå en kald fot. Finnes det andre sykdommer det kunne vært enn ALS? Er litt redd jeg har hatt diabetes før svangerskapet også. Blir litt skjelven og rar når jeg ikke spiser. Vet ikke om jeg skal gå til legen og si jeg mener det er als igjen eller om jeg skal tro alt dette er angst... for det virker litt rart. Hva tenker du? På forhånd tusen takk igjen....

Svar fra legen (Alexandra Trimbitasu)
Sist endret 14 June 2021 klokken 16:40

Hei.

Takk for nytt spørsmål.

Det at du har vært hos etter kontroller, forskjellige intervaler etter fødsel, og det ikke har vært noe mer tegn til diabetes, er meget bra.

Nevrologisk utredning for 3 uker siden har vist at det ikke var noen som helst nevrologisk utfall. Jeg gjentar her info som er tidligere gitt deg.

Og dette er: Når leamus oppstår hos en ALS pasient, er da muskelsvinn og nevrologisk funksjonsfall i et bestemt område allerede til stedet,

Muskelsvinn er representert av betydelig krymping av muskelmasse, som er godt synlig med fritt øye, gjerne ned i halv parten av motsatt bein eller arm.

Den grad muskelsvinn er følge av en stor, lett diagnostisert nevrologisk funksjonsfall i samme område. En person uten funn av nevrologisk utfall, har ikke ALS.

En person med den forskjellen på omkrets i beina du har, er sikkert ikke påvirket av ALS.

Både din innbilte muskelsvinn som ikke er til stede, særlig fordi den ikke har noe underliggende nevrologisk dysfunksjon, og alle de andre symptomene, skyldes mest sannsynlig angst.

Som tidligere fortalt, fører varig angst til varig høyt nivå i stoff kroppen løser ut for å være i beredskap mot noe en oppfatter som farlig. Virkning av alt dette gir tydelige plager, som kjennes ut som kroppslige, akkuratt fordi de påvirker kroppens funksjoner, på den måten at den skal være i sand til å bekjempe en krise situasjon. Når "krisen" er opplevd kontinuerlig, som i angst lidelse, er også de fysiske endringer i kroppen, varig til stedet. Varig og efektiv behandling og kontroll av angst lidelsen er den eneste som kan få en løsning på dine plager.

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250, -
Det er fullstendig anonymt

Fotolio

Send spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.