Helseangst rundt skoliose effekter

Innsendt spørsmål

­Hei!

Du skrev dette til meg nå sist:
Presset på hjertet kommer ikke direkte fra skoliosen, fra ryggrad og ribbebein i kassen, men fra lungene. Det er lungene som overfører en del av trykket til hjertet. Det er lungene som mottar det direkte presset fra kassen.

Men når det er lungene som overfører en del av trykket til hjertet, betyr det at lungene fysisk trykker mot hjertet da?
Eller blir det trykk fra lungene mot hjertet via blodsirkulasjonen mellom lunger og hjertet??

Har nemlig lest en del om skoliose og det virker som hjertet får fysisk press på seg direkte fra en stor skoliose, uten at lungene trenger å få press på seg først.

Jeg må vite om tilfellet er at hjertet kan få press på seg direkte fra en stor skoliose uten at lungene får press på seg først, om hjertet da får problemer med å fungere som det skal og at det går utover pumpefunksjonen til hjertet og om det hjertesvikt man får da?

Eller er tilfellet at hvis man har en stor skoliose og den skoliosen presser direkte på hjertet, så greier ikke hjertet å fungere og at det resulterer i at hjertet stopper?

Grunnen til at jeg tenker og analyserer alt dette her er fordi jeg sliter med skikkelig angst for dette her. Og jeg er veldig redd for at hvis man har en stor skoliose, og den skoliosen presser direkte på hjertet så slutter hjertet å fungere og da stopper hjertet..

Jeg ekstremt redd for dette her hele tiden og jeg greier ikke å finne ro..
Så håper du kan forklare meg alt dette jeg lurer på..

Og jeg er fortsatt veldig veldig redd for den lille skjevheten jeg har i brystryggen som er under 10 grader, enten 2 eller 6 grader.
Jeg er såå redd for at den lille skjevheten jeg har i brystryggen kan presse på hjertet og lungene mine.
Og at lungene mine kan få problemer med å fungere som de skal. Men er aller mest redd for at den lille skjevheten kan presse på hjertet mitt så jeg får hjerteproblemer og at hjertet mitt ikke greier å fungere som det skal. Og er redd hjertet mitt kan stoppe da :(

Jeg greier ikke å forstå dette her, og jeg går rundt å tror at den lille skjevheten jeg har i brystryggen som er på noen få grader, under 10 grader kan presse på hjertet og lungene mine, og at hjertet mitt plutselig kan stoppe!

Doktor Alexandra Trimbitasu

Svar fra legen (Alexandra Trimbitasu)

Sist endret 27. november 2019, klokken 14:45

 Hei. Takk for nytt spørsmål.


Hjertet får presset oversendt fra brystkassen gjennom lungevevet. Det er de pressede lungene som presser på hjertet.


Selvfølgelig, i tillegg, pressede lunger har delvis hemmet blodsirkulasjon, noe som gir en ekstra belastning på hjertet.


Som tidligere forklart, alt dette KAN skje i personner som kommer til å utvikle en skoliose på eller over 70 grader. Og da stopper hverken hjerte, heller lunger. Har fortalt deg at kroppen kompenserer alt, lenge før en kjenner på noen som helst symptomer. 


Du er meget langt fra en slik alvorlig tilstand. 


Gjennom dine svar lyser ut, ellers, en alvorlig helseangst, som ikke begrunnes i noen form for risiko for alvorlig fysisk sykdom.


Jeg er klar over at, uansett hvor mange ganger jeg forsøker å være tydelig på at du ikke får noen hjerte-lunger problemer pga. skoliosen, beskjedene når ikke inn. Angsten virker for høy.


Jeg synes at angsten egentlig haster å ta takk i, å få hjelp med å løse dette. Den ødelegger livskvaliteten din, samtidig at din pengebruk på spørsmål uten konkret løsning, begynner å bli uforsvarlig.


Jeg tilråder deg sterkt å kontakte fastlege, etterlyse en haste time og be om hjelp mot angst.


Ettersom jeg har forstått, avventer du utredning av skjelett problemene på Rikshospitalet. Der skal du kunne få beste svar fra landets fremste spesialister.


Håper du klarer å kanalisere kreftene i  eneste retning som skal kunne hjelpe deg i denne fasen, nemlig angst behandlingen.


Å svare på ytterligere spørsmål rundt skjelett problemene skal bare vedlikeholde og bygge på angsten din. Dette ødelegger mer enn det fikser, mens det preger også økonomien din. 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon