Status: Besvart

Du kan lese legens svar lenger ned på siden.

Ditt spørsmål

Sendt October, 02, 2020 14:56

For ca. 1 uke siden merket jeg smerter rundt endetarmsåpningen. Det begynte som et lite ubehag og jeg merket en liten hard kul på høyre side av anus. I løpet av 1-2 dager ble det plutselig mye mer ubehagelig og etterhvert direkte vondt. Spesielt når jeg bevegde meg, men egentlig var smerten der hele tiden. Den lille kulen ble litt større og veldig øm. Så etter noen dagen avtok smertene og jeg har no nesten ikke noe vondt, men kulen er der fortsatt. Den er kanskje litt mindre og den er ikke særlig øm å trykke på lengre. Det ser ikke betent ut - huden har helt normal farge, og når jeg trykker kjennes det ikke ut som en abscess (noe jeg først fryktet). Kulen er ganske hard og bevegelig. Det gjør ikke vondt å gå på toalettet, og jeg har ingen generell sykdomsfølelse eller feber. Kan det være trombosert hemorroide? Eller er det mer trolig en abscess? Jeg hadde noe veldig lignende for et halvt år siden, som da gikk bort etter 2-3 uker. Jeg er generelt plaget med vekslende diaré og obstipasjon.

Svar fra legen (Alexandra Trimbitasu)
Sist endret 14 June 2021 klokken 15:35

Hei.

Slik du beskriver det, er dette høyst sannaynlig en betent hemoroide, ikke sikkert trombosert. Både beskrivelsen, den generelle gode allmenntilstanden og historikken med vekslende diare / obstipasjon, tyder på dette.

For raskere lindring, tilråder deg å kontakte egen lege, der du kan få resept på salve / stikkpiller. De kan både forkorte forløp og lindre plager.

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250, -
Det er fullstendig anonymt

Fotolio

Send spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.