Hepatitt eller HIV av tatovering?

Innsendt spørsmål

­Jeg tok en tatovering for litt mer en 20 år siden. Har nå i det siste tenkt på om denne nålen som ble brukt var steril... (Var i Norge på et helt vanlig studio).
Jeg skulle vel merket noe nå om det var noe galt? Tenker på forskjellige sykdommer som HIV og hepatitt?
Har fått flere barn etter dette og har aldri merket noe som helst.
Men klarer ikke å legge bekymringen i fra meg? Bør jeg teste meg for noe?

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 25. juli 2019, klokken 09:23

Sannsynligheten for smitte med hepatitt B er svært liten i Norge, og for HIV er sannsynligheten atskillig lavere. Hadde det vært farlig å teste seg for HIV og hepatitt ville jeg sagt at du ikke skal teste deg, men siden det er enkelt og ufarlig å teste seg vil jeg si at test deg gjerne om dette plager deg mye, men at du er smittet er uhyre lite sannsynlig. Be om en blodprøve neste gang du er til legen for noe annet. 


Symptomer på disse sykdommene kan komme sent. Blodprøve avslører sykdommen før man får symptomer. 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.


Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon