HIV-risiko? Ble onanert av hånden som tok av kondomet...

Innsendt spørsmål

­hei , hvis man har hatt sex med ei prostituert med kondom og hun tar av kondomet med sin hand og onanerer deg med samme hand etterpå er det en risiko for å få hiv?
Ganske sikker på at hun vasket hende sine etter å ha tatt av kondom men husker ikke helt . Har også tatt en hiv test som var negativ . Men leste et sted på nette at du skulle vente 3 måneder etter sex med å ta testen er 2 år siden nå begynte plutselig å bekymre meg for det igjen men mener det er mellom 2 -3 måneder etter sexen jeg tok testen men husker ikke helt

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 30. mai 2015, klokken 21:39

Da har du tatt testen til riktig tid. Det er uhyre sjelden behov for å ta testen senere enn 8 uker. Infeksjonsmedisinere ser nesten aldri noen grunn til det. Men la oss se for oss et tenkt scenario: Dersom man visste hun hadde HIV og ikke stod på behandling (de som står på behandling er ikke smittefarlige) og du fikk immunsvikt (lave celletall) og de ikke fant noen årsak til immunsvikten (de lave celletallene, dvs det som er typisk for AIDS); da kan det hende de ville tatt en ekstra test etter 12 uker selv om en test ble tatt ved 8 uker.


Smittesannsynligheten er uansett nær null. Den er i grunnen bare teoretisk.


Hivsmitte copy


Legg merke til at selv lån av sexleketøy antas være usannsynlig smittemåte. Ditt tilfelle har så lav sannsynlighet for smitte at det ikke har noen plass i tabellen. Håper du slår deg til ro med svaret. Det er ingen grunn til å måtte teste på nytt.

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon