Hjertebank med nærbesvimelse

Innsendt spørsmål

­hei.
Jeg venter på time for 24timers EKG etter at jeg De siste 5 månedene har følt på "nesten"besvimelse tre ganger. Første gangen fikk jeg kraftig hjertebank, men ikke de siste gangene . Jeg stusser på dette da det skjer når jeg er i ro. Sitter å lese eller har lagt meg for å sove .
Pulsen min varierer hver dag, nede i 33-40 på natten, som jeg har skjønt er normalt .. ca 50-60 dagtid
3 år siden fikk jeg Hellp(ett eller annet), uten anfall, en uke etter tvilling fødsel, bt på 210/100 samt smerter i hodet. Kan dette ha gitt meg trøbbel etterpå? Gikk på btmedisiner i ca 3 måneder etterpå.
I dag tok jeg bt hjemme mens jeg satt i ro, den viste 86/60.. måtte ta den en gang til og da viste den samme , puls 50. Etter en stund var den oppe i 100/60.

Sliter med hodepine og vært mye sliten og trøtt (får aldri nok søvn føles det som)
Ligger noe hjertetrøbbel i familien, men ikke nærmeste.

Er det mest sannsynlig at det er blodtrykket som gjør meg uvel?

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 04. august 2019, klokken 15:25

Sannsynligvis ikke blodtrykket. Kvinner i din alder har ofte blodtrykk lik det du måler. Du nevner ikke svimmelhet når du reiser deg så jeg regner ikke med at det da skjer så ofte. Svimmelhet ved oppreisning er vanlig å ha i perioder.  Dere kan måle blodtrykket, eller du kan gjøre det selv, ett og tre minutter etter du har reist deg også. Faller det mye kan det forklare svimmelhet og nærbesvimelse og dere må gå videre med den saken, men det forklarer nok ikke hjertebanken. Når det kommer til den synes jeg det er på sin plass å gjøre akkurat den undersøkelsen dere har bestilt. Uten virkelig besvimelse, uttalt tung pust eller brystsmerter samtidig med hjertebanken og vanlig EKG er normalt så tenker jeg de friskmelder hjertet ditt siden du ikke er familiært disponert heller. Da kastes ballen tilbake til fastlegen igjen, som får i oppgave å skille mellom overbelastning, angst, stoffskiftesykdom etc. Mye er nok allerede utelukket. 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon