Hjerteinfarkt når brystsmerter kun i hvile, aldri ved aktivitet?

Innsendt spørsmål

­­­­­­Fikk for to dager siden stinglignende smerter i venstre side, sitter fra kragebenet og nedover brystet, i siden og litt i rygg. Kommer og går. Første kveld var det umulig å ligge på venstre side fordi det da ble vondt å puste inn. Ellers ikke noe pustrelatert disse dagene. Stingsmerten kjennes både når jeg beveger meg og når jeg sitter i ro. Ikke mer vondt når jeg går fort i oppoverbakker. Sovet godt denne natten, ikke vondt. Har hatt flere runder med spiserørsbetennelse (tatt gastroskopi), og magen er nesten alltid vond og det gjør vondt oppover halsen.Jeg har ofte mye luftsmerter og trodde først at det kom av det, men nå er jeg litt mer bekymret for at det kan være noe med hjertet? Fastlegen er ikke på jobb før torsdag.
Synes kanskje jeg ikke er dårlig nok til å ta kontakt med legevakta.
Skjønner at det er vanskelig å stille diagnose over nett, men håper allikevel at du kan berolige meg?
Mvh

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 03. august 2015, klokken 21:14

Plagene virker stillings- og kanskje også bevegelsesrelaterte. dette er ikke typisk for hverken spiserørsbetennelse eller hjerteplage som følge av trange blodårer til hjertet. Hva trange blodårer til hjertet angår skulle du blitt verre når du anstrenger deg i motbakker om dette skulle skyldes det. Har man trange blodårer til hjertet er det umulig å bare kjenne det i hvile uten å kjenne det ved høyere aktivitet.


Angina fotolia 33151991 xs edited 1 kopi copy


Dersom dine hvilesmerter skulle vært forårsaket av trange blodårer til hjertet ville det være utenkelig at du ikke fikk vondt også ved høyere aktivitet, da hjertet tross alt krever enda mer åpne årer.
Dette er mest forenlig med ribbens- eller muskulære plager. mellom ribbeina sitter muskler som hjelper oss til å utvide brystkassen når vi puster. Når du ligger på siden må musklene arbeide hardere for å utvide brystkassen. Se for deg om noen sitter oppå deg; da blir det tyngre å puste for du får ikke utvidet lungene skikkelig. Tilsvarende skjer når du ligger oppå det vonde området og da musklene her sannsynligvis er betente, eventuelt at ribbeina har fått en brist ("forstuing") blir det vondt når disse må arbeide mot motstand og i tillegg få trykk mot seg.


det er relativt vanlig at folk pådrar seg både brister og muskulære betennelser her uten at de kobler det oppimot noen spesiell hendelse.


Avslutningsvis må jeg påpeke, som du selv nevner, at vi snakker sammen over nettet nå og at du må oppsøke lege(vakt) dersom du mistenker at dette kan være hjertet. Som du kanskje kjenner til kan kvinner ha litt uvanlige smerter ved angina/hjerteinfarkt, men det forandrer ikke det som er sagt over, nemlig at du frikjennes om du bare har symptomer ved hvile og bevegelse og samtidig ikke har symptomer når hjertet trenger mer blod (f eks gåing i motbakke).


Skiller du dette fra spiserørsbetennelsen, da? Det virker slik ut i fra teksten. Forsøk syrehemmende (resept) eller syrenøytraliserende (reseptfritt). Ved effekt peker det i retning av syreplager.


LES OGSÅ: Sure oppstøt og halsbrann. Hvorfor hjelper ikke tablettene?


 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon