Status: Besvart

Du kan lese legens svar lenger ned på siden.

Ditt spørsmål

Sendt January, 15, 2021 22:20

Jeg er fra tid til annen og høyst uregelmessig plaget med intens hodepine i fremre del av hode. Anfallene er til dels lammende og setter meg ut på en måte og har en varighet fra noen få sekunder til opptil flere.

Svar fra legen (Alina Colonelu)
Sist endret 07 May 2021 klokken 05:10

Hei.

Du forteller at fra tid til annen er du plaget med intens hodepine i fremre del av hode og at dette skjer høyst uregelmessig. Hodepine er hyppig og listen over mulig diagnoser er lang, derfor er det vanskelig å komme med en fornuftig svar bassert på bade det du skriver. Det er flere spørsmål som bør få svar før jeg kan ta stilling til hva kan det være det som plager deg:

- I hvor lang tid har du hatt disse anfall?
- Hvor ofte får du disse anfallene? (flere ganger i løpet av ei uke, et par ganger per mnd. eller et par ganger per år?)
- Har du nylig sett en økning i hyppighet av anfall?
- Hvilken karakter har smerten? (er den pulserende, trykkende, skjærende osv.?)
- Har du andre plager som ledsager hodepinen? (kvalme, synsforstyrrelser, ansiktssmerter osv.?)
- Kan du se en sammenheng/en utløsende faktor? (som f. eks. - mye stress, fysisk aktivitet, for lite søvn osv.)
- Har du andre sykdommer som kan forårsake sekundær hodepine? (høyt blodtrykk, plager fra bihuler/ører/øyne, søvnforstyrrelser?, nakkeplager, osv.)
- Bruker du faste medisiner?
Det er slik at legen din kan rimelig raskt avkalare årsaken til dine plager og ved behov henvise deg videre hvis det er mistanke om noe alvorlig. I noen veldig få tilfeller kan hodepine være et tegn på alvorlig sykdom som f. eks. hjerneblødning (da begynner hodepinen plutselig, den forsvinner ikke og det er vanligvis lokalisert i nakken), hjerneslag, tumor. Hvis hodepinen er ledsaget av f. eks. feber, nevrologiske tegn (lammelser, redusert bevissthetnivå), regnbuesyn, uskarpt eller synsreduksjon da er det behov for videre utredning og eventuelt akutt innleggelse.
Ut fra det du skriver har jeg alt for lite for å kunne gi noe annet råd enn at du kontakter legen din for å få avklart endelig grunn til dine plager.

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250, -
Det er fullstendig anonymt

Fotolio

Send spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.