Hodepine under tinningen ene siden av hodet

Innsendt spørsmål

­Hei. Har i flere dager hatt et merkelig press i hodet på venstre side opp mot tinningen. Har også hatt litt vondt fra øret og opp men nå er det trykk på venstre side ved tinningen. Kan dette være spenningshodepine? Føles ikke som hodepine. Har hatt et ekstremt tempo på jobb siste uker/ år. Er selvfølgelige litt redd for at det er noe annet. Har en mor som har hatt hjernesvulst, men i bakhodet og hun hadde smerter på en helt annen måte.. Tenkte også litt på om det kan være en visdomstann som har begynt å røre på seg. Kjenner ikke noe til en tann bak der.

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 28. februar 2016, klokken 22:02

Du har altså vondt nedenfor tinningen. Dette virker da mer å være relatert til kjeveleddet/-muskler eller tenner i området. Spyttkjertelen ligger også her, men man pleier å være hoven og øm for berøring i området om den er betent eller har en sten i spyttutførselskanalen.


Lymfeknuter er også i området, men da er det mer snakk om en smerte som sitråler opp i området du beskriver.


Spenningshodepine sitter som regel omkring hele hodet og er trykkende. Den blir verre utetter dagen som regel. Den kan ofte trigges frem ved trykk på musler i nakke skuldre eller ved stress som tidspress, tanker eller svnmangel etc etc.


Migrene kan være ensidig, men igjen så er lokalisasjonen av der problemet ditt sitter lite relevant mtp hodepine. Opplever du samtidig vanskeligheter med å se på lys, tolerere lyder eller du ikke klarer å fungere med oppgavene/aktiviteten du bedriver eller blir kvalm/kaster opp, samtidig som hodepinen, kan det allikevel være migrene.


Er selve tinningen øm ved berøring og du samtidig er veldig trøtt og kraftløs i skuldermusklene kan det være en giktlidelse, men du nevner ikke slike symptomer. En senkningsblodprøve hos fastlegen vil i så fall avsløre dette. Dersom symptomene i det hele tatt er mistenkelige for dette. Hvis ikke skal ikke prøven tas.


Du er nokså ung mtp alvorlige lidelser. Vekttap, synsforstyrrelser, sykdomsfølelse, akutt innsettende hodepine etc (LES: Når er hodepinen alvorlig?) kan tyde på alvorlig sykdom, men jeg får ikke noe inntrykk av noe slikt i spørsmålet ditt, men les artikkelen for sikkerhets skyld.


Konklusjon: Antakelig kommer dette fra nakke/skudler (mye stress), kjeve eller tenner, evt øre/lymfeknuter, men som du forstår kan ikke jeg garantere noe over nettet, spesielt ikke basert på få opplysninger. Nå har du imidlertid litt mer å gå på. Bruk svaret som et supplement og besøk en tannlege, lege eller fysikalsk behandler (manuellterapeuter trenger ikke henvising fra lege). Finner ikke tannlege eller fysikalsk behandler noen forklaring vil de anbefale legebesøk. Dette er jo en ny type hodepine for deg og bør sjekkes opp, men du er altså ung, så selv om jeg anbefaler å gå dette litt i sømmene tror jeg neppe de finner noe alvorlig.

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon