Høy pulsstigning under trening

Innsendt spørsmål

­Jeg har i senere tid under spinning fått en slags "hengup" når pulsen min kommer opp i rød sone (ca 140-150) Den kan da holde seg der eller stige til ca 170 og bruker bortimot 30 min på å komme seg ned igjen selv om jeg stopper all aktivitet. Jeg har ikke videre kliniske symp utover at jeg også palpatorisk kjenner at pulsen er rask, men jevn. og i overenstemmelse med det pulsmålerne viser. Har tatt et EKG under en slik episode som viste sinusrytme og noen ekstraslag. Samme resultat viste en 24 timers måling, lav puls i perioder, spesielt natt (nede i 38-40, hvilepuls ellers for det meste på rundt 50/60)
Medisinsk historikk:
76 år, stemi nedrevegg 2015 med PCI i RCA, infarkt sekvele inferior. 2017 nye symp PCI med stent i LAD.
Ekkokardiografi 22.01.19 viste middels stort mitralinsuffisiens med økt atriestørrelse. Infarktsekvele basalt inferiort og basalt inferiolateralt. AEKG ga ingen sikre holdepunkter for koronarinsuffisiens eller arytmi. Pulsstigning fra 70-155. BT fra 150/78-214/87.

Medisiner: Albyl E 75 mgx1
Selo-Zok depot 50 mgx1
Crestor tbl 10 mgx1
Ezetrol 10 mg x1
Avamyse nesespray 27,5 x2

Mitt spm er om dette er noe jeg bør ta hensyn til og redusere treningsintensiteten ift til eller om jeg kan gjøre som nå; fortsette mine spinningstider men stoppe opp når pulsen viser et slikt bilde? Bør jeg fortsette å få tatt EKG når dette oppstår eller kan jeg bare roe det ned slik jeg har gjort? (blir litt mye styr å få tatt EKG i det dgl liv)
Kan sende utskrift av dataregistreringene som viser dette, men finner ingen muligheter her for å laste opp vedlegg.

Skal til ultralyd 31.01 for oppfølging av coronarstatus.

Doktor Alina Colonelu

Svar fra legen (Alina Colonelu)

Sist endret 10. januar 2020, klokken 23:36

Hei.


Du forteller at du har sekveler etter hjerteinfarkt og du ble behandlet med PCI x 2, mitralinsuffisiens med økt atriestørrelse. Spørsmålet ditt er om du bør ta hensyn til at pulsen din etter trening øker opp mot 170 og det tar ca. 30 minutter for at den kommer ned igjen. Det du beskriver er noe som har skjedd i senere tid, og ikke kjent fra før.


Din siste AEKG viser ingen tegn på iskemi eller hjerterytmefortyrrelse og både puls og blodtrykk stigning er som forventet. Det kommer ikke frem fra din beskrivelse når ble den AEKG gjennomført; hvis den ble gjennomført før disse symptomer du beskriver nå har oppstått, da må den tas på nytt.


Du forteller at du tok en EKG mens du hadde en slik episode med veldig rask puls og den viste sinusrytme og noen ekstraslag. Du lurer på om du bør ta en ny EKG når nye episoder oppstår. Med tanke på din sykdomshistorie, det er ikke nok med en vanlig EKG; det er behov for grundiere undersøkelse hos en kardiolog.


Det som jeg anbefaler er at du, fram til din time hos kardiologen den 31. januar, trener med lett og moderat intensitet, siden det du beskriver kan være symptomer på en nylig oppstått forandring i hjertefunksjonen din. Hvis du får vondt/ubehag i bryst, arm eller kjeve, svimmelhet, tung pust ved anstrengelse eller rett etter anstrengelse, må du kontakte legen umiddelbart.


   

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon