Hudforandringer i underlivet

Innsendt spørsmål

­Hei!
Jeg har fått små mørke flekker eller prikker på innsiden av de ytre kjønnsleppene. Det startet med en flekk øverst har spredd seg i løpet av to - tre uker videre nedover på begge sider av kjønnsleppene. Ingen kløe, svie eller betennelse men kanskje litt ømt.

Doktor Sindre Grindheim

Svar fra legen (Sindre Grindheim)

Sist endret 01. januar 2019, klokken 18:05

Informasjonen er videresendt, men tidspunktet er selvsagt litt spesielt så vær litt tålmodig så får du svar. 


 Hei


Dette er vanskelig å gi et eksakt svar på bare basert på denne informasjonen og et bilde. Utseendemessig kan det se ut som utvidede blodkar (hemangiom). Dette forekommer alle steder på kroppen og kan være både medfødt og erhvervet. Dette er i seg selv helt harmløst. Ser at du har noen utvidede blodkar under disse prikkene som støtter opp under denne mistanken. Det er dog litt spesielt at dette kommer såpass raskt flere steder samtidig. Har du fått et slag/fall mot området? Hevelse i beina? Høyt blodtrykk? Dette er ting som kan bidra til en slik utvikling. Dog kan jeg ikke utelukke andre ting med sikkerhet uten å ha undersøkt deg. Den eneste sikre måten å stille diagnosen er å ta en vevsprøve (biopsi). Det ser dog ikke ut som noen av de farlige hudforandringene vi noen ganger ser, slik at dette kan sees an noen uker for å se videre utvikling. Dersom det øker på i omfang kan nok en biopsi være på sin plass. Dersom det er en utløsende årsak (som beskrevet over) kan nok dette gå tilbake av seg selv, men det kan også vedvare dersom det bare er en svakhet i veggen til blodårene under. 


En annen tilstand kalt angiokeratom kan også passe med dette   Dette er en variant av det som står beskrevet over og er harmløst. Dette kan ledsages av mørkere flekker og fortykket hud. Utifra utseende vil jeg anta at dersom du trykker lett på disse flekkene så vil de avbleke for så å komme til syne igjen når du slipper. Dette er nokså typisk for slike forandringer. 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon