Hva betyr MR svaret hvit substans lesjoner?

Innsendt spørsmål

­Hei
Eg har tatt MR caput. Kva betyr svaret som eg fekk?og kva kan eg gjer for å forebygge vidare skade eller fjerne skaden? Bør eg utredes videre?
Confluerende hvitsubstans leksjoner periventrikuulært, sentralt og subkortskalt i begge cerebrale hemisfærer, har mest utseende som kronisk ishemi, i så fall mer uttalt enn man forventer i aldersgruppen. Supratentorielle hvitsubstans lesjoner.

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 02. september 2016, klokken 18:39

Dette er det samme som arrvev og oppstår som først og fremst som følge av redusert blodsirkulasjon. En viss grad forventer man å se etter årenes løp, men hos deg har de funnet mer enn forventet for alderen. Nå kjenner ikke jeg din sykehistorie, men som regel er følgene av et slikt funn at man ber fastlegen oppmuntre pasienten til røykeslutt og holde blodtrykk, kolesterol og evt blodsukker under kontroll. Overvekt bør unngås og fysisk aktivitet oppmuntres til. 


Konklusjonen er altså at hjernen din bærer av å være eldre enn den egentlig er og at dette skyldes for dårlig blodsirkulasjon. Da redusert blodsirkulasjon som regel er en følge av høyt blodtrykk, røyking eller høyt kolesterol så er det viktig å kontrollere at dette er under kontroll. Sjekk blodsukkeret også. Det kan óg være aktuelt å ta ultralyd av halskarene. 


MR viser ikke bl a mikroblødninger, hull eller infarkter og dermed mistenkes ikke utifra MR det man kaller cerebral småkarsykdom som kan gi demens, gangvansker og personlighetsendringer+++ på sikt, men hvorfor vente på evt utvikling til det?


Start mulige endringer nå. MR må tolkes som en  advarsel. Jeg vet ikke hvorfor dere tok MR i utgangspunktet. Vurder oppstart av platehemmende behandling avhengig av total risiko. Dette beregner legen din.


 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon