Hva er symptomene på sopp på penis? Kan jeg ha fått klamydia?

Innsendt spørsmål

­hei.mann 35 .har hatt sex med en dame,kondomet sprakk og nå har jeg fått litt kløe og svie av og til,småe røde prikke på penishode,ikke så mange, er også blitt litt sprukket på penishode oppå,og har fått et tynt hvitt lag som lukter stygt,er lett og vaske bort,er dette sopp eller hva,finnes det noen salve jeg kan få kjøpt på apoteket vist dette er sopp,evt vilken salve,har vurdert og ta en clamydia test for sikkerhet er litt undrendet hva dette er,håper og få svar på dette..

mvh mann 35

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 21. februar 2011, klokken 22:05

 


Fotolia 2551292 s


Symptomer på sopp i underlivet


Du har vurdert absolutt alt korrekt. Dette kan være sopp og du bør ta en klamydiatest. Det skal ideelt sett ikke være ventetid på legens kontor for klamydiatesting. Svir det når du later vannet? I så fall er det svært viktig å få tatt denne testen, men generelt bør du ta den ved ubeskyttet samleie, inkludert sprukket kondom. Klamydia gir ikke alltid symptomer (sviende vannlating, hvitt flekk i trusa eller synlig, nesten fargeløs utflod). Det er veldig vanlig å be om hepatitt- og HIV-test samtidig, selv om risikoen for smitte er mye lavere enn for klamydia. Legen tilbyr deg det sikkert når du først er innom.


Behandling for sopp på penis: Denne kremen kjøper du selv uten resept. Den heter Klotrimaxol eller Canesten. Førstnevnte er litt rimeligere. Påsmøres 2-3 ganger daglig inntil du har vært symptomfri i to uker. Det er fristende å gi seg før denne tiden har gått siden symptomene ofte forsvinner etter bare to-tre dager med smøring, men symptomene kan da komme tilbake. Partner skal behandles dersom vedkommende har symptomer. Ingen bedring etter fire uker skal medføre legebesøk da det allikevel kan vise seg å være noe annet enn sopp.


Det er gratis å gå til legen med spørsmål om og behandling for kjønnssykdom


Legebesøket, prøvetakingen og medisinen er gratis i tilfeller hvor kjønnssykdom utredes. Klamydia behandles ved å ta to tabletter samtidig. Dersom ikke symptomer forsvinner med dette skal det tas en ny urinprøve fire uker etter du tok tablettene. Du skal da benytte kondom helt til du får svar på denne andre prøven. Dersom symptomene forsvinner etter tablettinntaket holder det med å benytte kondom, eller aller helst avstå fra samleie i 7 dager.


Slik tester legen deg for kjønnssykdom


Klamydia: Urinprøve. Det må ha gått minst en time siden sist du tisset til du samler urinprøven til legen. Urinprøven samles på et spesialglass du får på legekontoret. Det tas ikke skrapeprøve fra urinrøret med mindre du har påvirket allmenntilstand med leddsmerter og feber og det kommer verk ut av urinrørsåpningen (gonoré).


Hepatitt og HIV: Blodprøve


Sopp: Dette ser legen akkurat som du selv gjorde. Er legen i tvil sendes det inn et lite flak av det kremete belegget. Fullstendig smertefritt.

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon