Hva om jeg går tom for Latuda

Innsendt spørsmål

­hei :) jeg har gjort det store å glemt ene medisinen min hjemme i Norge og jeg er i Spania! Jeg har gjort alt for å få dem til Spania , men har ikke kommet i mål enda! Jeg har 6 tabletter igjen, dette er Latuda 37 mg som jeg bruker for bipolar.. kan jeg dele dem i to slik dem holder lenger til jeg får dem tilsendt til Spania?

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 02. juli 2019, klokken 20:17

Det går bra. Du står for det første på laveste dose, noe som tilsier at dine symptomer enten er lette eller de er enkle å kontrollere med Latuda. For det andre tåler du et opphold på disse tablettene da det er startdosen du tar. Det er bare de som tar doser over 111 mg per dag som trenger å trappe opp dosen igjen, dersom de glemmer eller går tom mer enn tre dager. Det man risikerer dersom man blir for lenge uten medisin er at symptomene bryter gjennom. Du bør leve regelmessig og sunt for åstabiliserre sykdommen din og ta dosene som vanlig. Når du går tom tar det fem halveringstider før kroppen er helt tom for virkestoffet. Én halveringstid er 20-40 timer, hvilket vil si at etter siste tablett tar det 100 til 200 timer før kroppen er tom for virkestoff. Ett døgn er 24 timer.  Det betyr at det tar 4-8 døgn før du er helt tom, men uansett trenger du altså ikke trappe opp behandlingen igjen ved gjenopptak.


Har du vurdert å få fastlegen din til å sende engelsk bekreftelse på dine medinser (med virkestoff) på mail så du kan ta med på apotek der du er? Vanligvis går det bra.

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon