Hvilke medisiner påvirker effekten av p-pillen Marvelon?

Innsendt spørsmål

Heii.

Jeg lurer på om Voltaren 50mg (merke Novataris) kan påvirke effekten av p-piller? glemte helt å spørre om dette da jeg var hos legen.
jeg har ofte litt vondt i ryggen.

Kan voltarol av noe slag påvirke effekten av p-piller?

Hvilken medisiner er det som kan påvirke effekten av p-piller egentlig?

Jeg må nevne at jeg bruker 1 tablett med 2mg trilafon daglig og en tablett cipramil 10mg daglig. Veldig fint dersom dere tar med om noen av disse medisinene kan påvirke det ene eller det andre :)

Marvelon heter p-pillene jeg går på :)­

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 18. desember 2011, klokken 20:24

Du kan fint kombinere Marvelon med Voltaren eller Voltarol (samme medisin bare i forskjellige doser; Voltaren er sterkest 50 mg og Voltarol 25 mg). Du kan også kombinere Marvelonen med Trilafon og Cipramil. Noe som du imidlertid må være klar over er at Cipramilen din kan føre til at du lettere kan få mageproblemer (inkludert blødning fra magen) av Voltarenen eller Voltarolen. Får du magesmerter eller ser blod i avføringen (avføringen kan bli rød eller oftere svart) må du stanse inntaket ev Voltaren/Voltarol og kontakte lege. Enda bedre, hvis mulig er det å lete etter andre løsninger å hanskes med ryggplagene på, som for eksempel styrke og bevegelsestrening, holdningsendringer, madrassutskiftning osv. Viser det seg at du allikevel er avhengig av betennelsesdempende i form av Voltaren eller Voltarol så kan man benytte syrenøytraliserende medisin samme dager som du tar Voltaren eller Voltarol. Dette må du bli enig med legen din om, men med tanke på Marvelonen så løper du ingen risiko for at noen av disse påvirker effekten til den selv om du tar dem alle sammen samtidig. Du behøver ikke noe opphold mellom inntakene av dem (mtp Marvelonen), mens det nok kan være en fordel å la det gå tre timer mellom inntak av Cipramil og Voltaren/Voltarol.


(En svært sjelden gang kan det føre til bevegelsesforstyrrelser (ekstrapyramidale bivirkninger) om man kombinerer Trilafon og Cipramil, men dersom du har benyttet dem sammen en periode nå så skal du bare se bort fra dette.)


Hvilke medisiner fører til nedsatt effekt av Marvelon?


Følgende urter eller medsiner kan føre til redusert effekt av Marvelon og derfor ufrivillig graviditet:  • Antibiotika av typen ampicillin eller tetracyclin

  • Johannesurt

  • Andre: Legemidler med følgende virkestoffer (virkestoffet står opplyst i pakningsvedlegget): hydantoiner, barbiturater, primidon, karbamazepin, rifampicin, og muligens også okskarbazepin, topiramat, felbamat, ritonavir og griseofulvin. Dersom man bruke et av disse preparatene og bruke p-pille må man be om p-pille med høyere dose østrogen (50 ug). Marvelon inneholder bare 30 ug østrogen.

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon