Hvorfor blør jeg fra livmortappen

Innsendt spørsmål

­Hei. Jente på 23 år, har ikke født barn.
Når jeg kjenner inn i skjedeåpningen kan jeg kjenne livmortappen ganske fort. Når jeg tar på denne førere det også til at jeg begynner å blø. Hva kan dette være? Har lest litt om fremfall av livmor, men det står ingenting om blødninger.

Doktor Sindre Grindheim

Svar fra legen (Sindre Grindheim)

Sist endret 04. juli 2018, klokken 12:43

 Hei


Fremfall av blære, endetarm eller livmor er meget uvanlig hos kvinner som ikke har vært gravide, men kan forekomme i skjeldne tilfeller. Det gjøres uansett ikke noe med før du er ferdig å føde barn med mindre det gir sterke plager. Det er dog ikke så lett å konkludere med om det du kjenner er normalt eller ikke basert på din beskrivelse. Livmortappen vil lunne kjennes som en glatt, fast struktur som ikke er smertefull ved berøring. Blødning kan være normalt, avhengig av hormonstatus (tidspunkt i mentruasjonssyklus, prevensjon) men også ved fremfall (pga endringer av slimhinnen).  Det er dog relativt uvanlig at man skal gjevnlig blø fra livmortappen ved berøring, spesielt uten å ha tidligere født barn. Har du boen gang vært til gynekologisk undersøkelse? Har du tidligere hatt samleie? Hvilken prevensjon bruker du? Dette er spørsmål som kan gi mer svar på det du spør om, men jeg vil anbefale at du bestiller deg en time hos din fastlege for en gynekologisk undersøkelse og avklaring på hva dette er for noe. I din alder er farlige ting skjeldent, men basert på det du beskriver hører det med en gynekologisk undersøkelse for avklaring. 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon