Inhalasjon av ugressmiddel

Innsendt spørsmål

­hei! Jeg er redd jeg har pustet inn en giftig gass og blitt forgiftet. I forgårs var det en som sprøytet løvetann utforbi huset, vi hadde vindue og døra åpent( visste ikke at noen sprøytet før lukta kom) han sprøytet rett utforbi soveromsvinduet som var åpent, det lukter helt forferdelig... Samboeren min lå og sov i det, jeg stakk ut. Da han ikke bryr seg. Han var skikkelig kvalm (men det har han vært koen dager så vanskelig å vite hva det er ) da han våknet, men ble fort bra. Jeg merket i går kveld at jeg svei litt i halsen og føler jeg har tung pust. Har høy puls. Og trett.. Men tenker mye på dette.. I går hadde vi også døra åpent og bakken er rett utforbi og det lukter fortsatt, så vi pustet vell inn noe da og? . er dette farlig ? Produktet hete nufarm mcpa.. Kan jeg vær forgiftet? Kan vi bli skikkelig forgiftet av at de sprøyter utforbi vinduet som er åpent?

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 11. august 2016, klokken 23:12

MCPA fra Nufarm er et såkalt klorofenoxy-sprøytemiddel, altså et ugressmiddel. Den er ikke av de giftigste. Den er moderat irritabel for hud og slimhinner. Inhalasjon kan medføre hoste og brennende følelse i slimhinnene (lunger, bihuler, nese). Man kan bli litt omtåket om man puster inn veldig mye. Er du "bare" omtåket uten å kjenne brenning eller at du hoster så skyldes omtåketheten noe annet.


Uansett hvilken måte man har blitt forgiftet på så er forvirring+hodepine+bisarr oppførsel alvorlige symptomer. Selv uten noen av de andre symptomene.


Husk: Giftinformasjonssentralen er rette akutte instans ved forgiftningstilfeller. Nå har det gått mer enn 12 timer, slik at er du ikke klart verre nå så er det antakelig greit, men husk å ringe giftinformasjonssentralen neste gang da de første timene kan være viktige og det finnes motgifter.


Giftinformasjonssentralen

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon