Omgjort: Jeg la an på fastlegen min. Kan det skape trøbbel for opptak på politih

Innsendt spørsmål

Jeg er ei jente på 23 som sendte en privat melding til fastlegen min om at jeg liker han på fylla . Dette ble tatt opp og de sa de var nødt til å kontakte no greier. Det jeg lurer på er om dette kommer frem i noen papirer som er nødvendig for å søke på politihøgskolen, som da kan virke negativt?

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 20. mai 2017, klokken 11:14

Dette høres ut som noe de burde klare å ta en prat med deg om, eventuelt bare la passere dersom det ikke var et tilbakevendende fenomen. Hadde det vært andre veien, altså at legen kontaktet deg i fylla så ville situasjonen stille seg annerledes pga den påståtte maktubalansen som kan eksistere mellom en pasient i potensielt sårbar posisjon og legen som da er en myndighetsperson med potensielt  helbredende, utøvende og omsorgsgivende makt. Altså, en person man føler man må spille på lag med og hvor man kan føle seg litt handlingslammet i forhold til det å sette grenser i visse situasjoner. At dette skal kunne gjenspeiles i andre retningen har jeg vanskelig for å se for meg. I så fall er det ikke da snakk om at du misbruker din stilling (som pasient). Så dette høres snålt ut. Har de bevisst forsøkt å skremme deg, kanskje fordi dette faktisk er et gjentakende problem? I så fall må de jo uansett ta det opp med deg før de tar kontkt med f eks politiet. Tar de kontakt med politiet må du ha gjort noe galt. Det erikke galt det du har gjort, i lovens forstand. Jeg kan ikke se det ligger så mye galt i det i det hele tatt, i verste fall usømmelig atferd, men det skjer ed mange hver eneste dag. Innenfor visse rammer, selvsagt.


Jeg kommer til å tenke på noe annet her. Er han redd for at han er redd for å bli anklaget for å ha forsøkt seg på deg? Og at han på det viset forsøker å være føre vár? men...uansett, det er ingen han eller systemet kan kontakte som politiet innhenter som opplysning.


Lenke:I tillegg kommer krav til studiekompetanse, norsk og fysisk skikkethet. Ikke i noen av disse postene er det rom for å opplyse om at det er galt å like legen sin når man er beruset. Ikke som ledd i hevn, forsøk på å få dokumntert renvaskelse av seg selv eller i ren skadefrykt passer det inn i noen felter i disse attestene eller i noen rapport som politihøgskolen benytter seg av.


Såpass må legen takle selv om du skulle ha vært direkte. Jeg mistenker mest han frykter han selv skal bli oppfattet til å legge an på deg og at han må vise at dette ikke er tilfellet gjennom å "reagere" litt for overanstrengt og åpenlyst om det hele.

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Relaterte spørsmål

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon