Kan alkohol redusere effekten av p-piller om jeg bruker Trilafon og Cipramil i t

Innsendt spørsmål

hei..

henviser til mitt spørsmål som handler om trilafon og cipramil og alkohol.

men dersom jeg drikker alkohol mens jeg samtidig går på ­cipramil og trilafon, vil de pillene sammen med alkohol kunne påvirke p-pillene mine (marvelon), slik at de mister effekt? eller blir det ingen påvirkning på p-pillene mine? kan dere gi meg et sikkert svar på dette?

kan jeg ha samleie uten tilleggsprevensjon dersom jeg har drukket? uansett megde alkohol jeg har drukket, så fungerer p-pillene mine som de skal, selvom trilafon og cipramil er i blodet mitt samtidig?

jeg drakk når jeg brukte kun trilafon, og det gikk jo bra.. jeg drakk veldig rolig... og jeg liker å drikke rusbrus, det er kosedrikk...

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 17. februar 2012, klokken 18:54

Du lurer på om Trilafon og/eller Cipramil kan påvirke effekten av Marvelon når du drikker alkohol, eller om alkoholen kan påvirke Marvelonen siden du bruker Trilafon og Cipramil. Du har nemlig erfart at det går bra å drikke alkohol med tanke på Trilafonen og Cipramilen, så nå lurer du bare på om det går utover effekten av p-pillen. Du vil nok finne ut at det kan bli vanskelig å få svar på nettopp dette siden spørsmålet blir kvalt før denne problemstillingen dukker opp. Dette burde med andre ord ikke være noen problemstilling siden du allikevel ikke skal kombinere alkohol med Trilafon eller Cipramil. Selv ikke din fastlege som kjenner deg godt vil si at du kan ta sjansen på dette. Grunnen til dette er:  • Alkohol øker sannsynligheten for at du får bivirkninger av Trilafon og øker sannsynligheten for at bivirkningene blir alvorligere. Klikk på lenken over for å komme til Trilafons bivirkninger.

  • Alkohol øker sannsynligheten for at du får bivirkninger av Cipramil og øker sannsynligheten for at bivirkningene blir alvorligere. Følg Cipramil-linken for å komme til en side med beskrivelse av Cipramils bivirkninger. Sjansen for å få disse øker altså, i tillegg til at de blir sterkere om du først får dem.

  • Både Cipramil og Trilafon øker effekten av alkohol.

  • Alkohol øker sannsynligheten for at du glemmer, eller kaster opp p-pillen, eller de andre tablettene.

  • Det er en grunn til at du tar disse tablettene og denne grunnen kan bety at du er mer sårbar enn andre for å bli "tent" av alkohol eller for at du kan like deg selv bedre når du er alkoholpåvirket. Dette er ting som kan gjøre at du kan bli fristet til å "medisinere" deg selv med alkohol i stedet for med medisinene dine.


Dette er kanskje et lettere irriterende svar, men du må forstå at det spørsmålet du har ikke burde være noen problemstilling. Du tror at det går greit å kombinere alkohol med Trilafon og Cipramil fordi det har gått "bra" før, men bare det at du ikke ble syk eller dårlig behøver ikke å bety at det har gått bra. Kanskje har du blitt satt tilbake i tilfriskningen. Kanskje har du fått tenning på alkoholen eller den personligheten du får når du er beruset (i større eller mindre grad). I så fall er de første stegene mot mislykket behandling allerede tatt. Det er nesten umulig å gjenkjenne disse faresignalene før du står plantet midt oppi det. Når du skjønner det så er veien tilbake allerede begynt å bli tøff.


Kanskje var du uthvilt, hadde nok mat og væske i kroppen og psykisk stabil sist du kombinerte alkohol og tabletter, men er du sikker på at du er det neste gang? Hva om du er mer dehydrert og nedstemt neste gang du forsøker å kombinere? Kanskje kommer bivirkningene da? Og som du kan lese av bivirkningslisten så er enkelte av dem svært alvorlige.


Du kan lese i øst og vest på nettet uten å finne ut akkurat hva som skjer om du kombinerer den eller den dosen av en medisin som ikke skulle vært kombinert med alkohol. Grunnen til dette er at det er få som kombinerer slikt, i tillegg til at det er for farlig å gjøre forsøk med mennesker på dette. Du vil kunne lese om enkelte som kombinerer Cipramil og alkohol og som sier at dette går helt greit, men spørsmålet er om det virkelig går så greit. Kanskje hadde de allerede vært ferdigbehandlet om de ikke hadde drukket alkohol innimellom? Alkohol kan føre til nedstemthet dagen derpå og den kan bryte ned hemninger som kan få deg til å bryte de avtalene du har gjort med deg selv. Dette kan sette deg kraftig tilbake.


De som opplever bivirkninger av tablettene sine på grunn av at de kombinerte dem med alkohol vil du heller ikke lett kunne finne innlegg fra på nettet. Det er jo ikke så moro å skrive på nettet om hva som skjedde når man var så dristig å prøve ut noe som alle sa man måtte være forsiktig med.


Konklusjon


Siden du (tror du) har sett at det går "bra" å kombinere alkohol med Trilafon og Cipramil lurer du nå bare på om det går greit med tanke på Marvelonen også. Det finnes bare svaret nei på dette spørsmålet. Hovedårsaken til at svaret er nei er på grunn av kombinasjonen alkohol, Trilafon og Cipramil. Deretter kan det tilføyes at det er mange måter det kan gå galt med tanke på Marvelonen. Du kan glemme den, kaste den opp, eller "gi blaffen" i den (det å gi blaffen er en bivirkning, og sjansen for å få slik bivirkning og graden av hvor mye du gir blaffen øker med alkohol). Det er i tillegg ikke gjort noen forsøk på hvordan det går med dem som kombinerer alkohol, Marvelon, Trilafon og Cipramil, så vi har ingen studier til å fortelle deg hvordan dette kan gå. Konklusjonen blir helt klart at du må unngå alkohol.


 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon