Kan leamus og prikkinger være ALS, MS eller hjernesvulst?

Innsendt spørsmål

­Hei. Beklager å skrive igjen. Men trenger råd. På tirsdag ble mannen min med meg til legen på Volvat. Legen vi har brukt hos Volvat det siste halve året. Fortalte åssen jeg har d?et og at angsten har forverret seg etter henvisningene fra fastlege. (Ref; skrev til deg 12 sept) Mannen min fortalte at jeg nesten ikke sover. Legen spurte hvorfor jeg var henvist av fastlege til MR hodet og nevrolog. Og det var for å utelukke. Fordi jeg skulle få roen over meg. Han spurte om fastlegen hadde foretatt en nev?rologisk test av meg før henvisning. Det hadde hun ikke. Jeg fortalte jeg NÅ er livredd ALS eller svulst.  Med leamus overalt og spesielt i beinet som også prikker/føles numment.  Prikking og nummenhet mener han ikke er et ALS tegn i hele tatt. Er du som også er lege enig i det? Og leamus er vanlig ved stress og angst sa han. Når jeg sa at jeg har fått mest leamus i samme bein hvor det er numment, så sa han: "selvfølgelig har du det. Vi kan tenke på oss det meste,? bare vi bekymrer oss nok." Etter henvisningene føles beinet også, som om det er kraftløs når jeg går. Men jeg gikk 10 km på Lørdag uten problem....legen ville nå foreta en sjekk... Jeg hadde like god muskelstyrke i begge beina da denne legen sjekket meg.  Så lyste han i øynene mine og munnen. Sjekket reflekser. Jeg skulle gjøre masse finbevegelser med hendene. Testet styrkene ?i hendene og armene mine. Samme med beina. Og styrkeøvelser. Etterpå sa han at han ville aldri henvist meg til nevrolog OG til MR av hodet. Det var ingen mistanke fra hans side om noe. Så han sa jeg bare måtte velge selv. Han brukte ikke henvisninger? for å utelukke og heller ikke mot angst. Han trodde ikke det ville hjelpe meg, kanskje tvert imot. Går ut derfra og er glad han sjekket meg nevrologisk. Men jeg har fortsatt et spørsmål til deg også som lege:Jeg føler jeg står litt midt imellom de nå. Bør jeg dra til nevrolog  (som er 19 november) og MR av hodet? Hvordan skal jeg for?holde meg til dette videre nå? Den ene henviser for å utelukke og betrygge meg. Den andre mener det er feil og ser ingen grunn til det. At jeg aktivt kanskje burde avbestille for å ta kontroll over angsten. Symptomer nå er nummen/prikking høyre fot og venstre hånd. Har også hatt det i ansiktet, men avtatt.
Kan dette være symptom på svulst?
Og leamus flere steder som sagt.

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 24. september 2019, klokken 22:33

Høyre fot og venstre hånd har ikke noe til felles i hodet, så MR av hodet har ikke noe for seg for å avklare dette. De to områdene ligger langt fra hverandre i hodet. Skulle det derfor være en svulst i hodet til eksempel, som forklarte disse symptomene, så måtte den være enorm for å klare å strekke seg fra den ene delen av hjernen til den andre. Da ville du hatt flere symptomer enn prikking og nummenhet, for å si det mildt. Du ville vært død for lengst. Nevrologisk undersøkelse er dessuten normal så hverken annet MR v kroppen eller nevrologisk henvisning vil avdekke noen sykdom. Det eneste legen din har oppnådd med dette, i tillegg til å få det foreløpig fornøyd pg ut av kontoret, er å bruke midler fra statskassen feil samtidig som hun underbygger angsten din. Men du verden så mange av oss som gir etter for presset fra tid til annen. Det skal nevnes. Hun er sikkert flink, men det virker som hun har gitt etter for presset ditt denne gangen.


Det er så mye som kan gi disse uspesifikke symptomene, så når du har fått utelukket svulst og MS så vil du snart oppdage at det er andre sykdommer som pgså kan forårsake disse symptomene, og symptomene vil da øke med det økte fokuset de får.


Det er sant at angst passer svært godt til dine symptomer. Det er sikkert tatt blodprøver for diabetes og stoffskifte samt salter og vitaminer, nyre og lever, blodbildet med mer, og er alle prøver normale og nevrologisk undersøkelse og vanlig helsesjekk normal så er dette angst. Det må du nok snart være villig til å akseptere så du kan ta skikkelig tak i problemstillingen og få det bedre.

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon