Kan mine halssmerter være kreft?

Innsendt spørsmål

­­Hei jeg er mann på 29år.
For 3/4 uker siden merket jeg på jobb/ kontoret en kul/ tungt/ press i halsen (vanskelig å snakke, og med mye spytte forebyggende). Dette kom periodisk par/ tre ganger og var borte helt til nå. For 3/4 dager siden merket jeg periodiske smerter i venstre side av halen/ svelget rett under øre. Stråler går også til øret. Og kan føle veldig sliten i halsen, får ikke lyst til å snakke.
De smertene som kommer er ikke veldig ille men mer plagsomt/ irriterende. Føles noen ganger sår i halsen på venstre side, andre ganger kul, og noen ganger ingenting. Jeg har også plutselig gjort noen hals/ nakke øvelser før de startet men dette var da noen uker før dette startet.
Har også slitet med mye slimbyggende problemer siden barndommen.
Må presse ut generelt mye spytt daglig (vane), og brukes en del krefter der. Men har aldri merket noe slithet/ vondt før nå.
Ca hvert år får jeg ellers også dårlig hals/ hosting men dette er i vinterdager og går over av seg selv når jeg ellers blir helt frisk etter feber.

Jeg røyker daglig og drikker kanskje 4 til 8 ganger i året.
Er dessuten lite aktiv ellers.
Har faktisk lest mange nett artikler og er redd for kreft.

Ellers er jeg helt frisk ingen medisiner eller annet.

Doktor Alina Colonelu

Svar fra legen (Alina Colonelu)

Sist endret 16. mars 2020, klokken 17:40

Hei.Jeg vil begynne med å si at det å få en episode hvert år med dårlig hals/hosting +/- feber og andre forkjølelesesymptomer er som forventet. (en frisk voksen blir forkjølet 1-2 ganger/år).

Nakkeøvelser kan gi ømhet i nakkemuskulaturen, men ikke symptomer i halsen, derfor er ikke øvelsene som har utløst plagene dine.

Du sier at du har lest mange artikler og er redd for kreft. Det er forskjellige typer kreft som kan oppstå i halsregionen og disse oppstår oftest hos middelaldrende og eldre. Vanligvis gir kreft i halsregionen vedvarende milde smerter over tid. Larynkskreft f. eks. har hovedsymptom heshet, eventuelt stemmeforandringer. Kreft i munnhule og svelg er relatert til bruk av røyk og alkohol, men de siste årene har HPV-infeksjon blitt en viktig etiologisk faktor. Mulige symptomer er sårhet i halsen, i senere stadium smerter og svelgebesvær. Vanligvis får legen økt mistanke om halskreft hvis pasienten har mer enn 3 uker følgende symptomer: sår i slimhinne uten tilheling, heshet, synlig eller palpabel tumor i munnhule eller svelg.

Dine symtommer er ikke typiske halskreft; det kan være at du har fått en mildere luftveisinfeksjon (med bare halssmerte og uten feber). Hvis dette er tilfellet, da bør dine plager forsvinne snart.

Hvis du får konstant smerte som vedvarer i mer en 3 uker, da er det anbefalt at du kontakter legen.

Håper du fikk svar til dine spørsmål.

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon