Klemmene brystsmerter. Muskulære, brystet eller hjertet?

Innsendt spørsmål

Hei, begynte for ca. fire dager siden å kjenne ubehag fra venstre bryst med sekunders varighet 1-2 x daglig av klemmende karakter. Virker ikke å ha noen relasjon til aktivitet eller respirasjon. Har nå de siste to dagene hatt litt ubehag av varierende styrke (VAS 1-3) store deler av tiden. Oppdaget samtidig som ubehaget oppstod (fire dager siden) at venstre bryst var blitt lett markert større og synes også å kjenne en kul, og synes det virker å ha en relasjon til ubehaget da det oppstod samtidig. Så kan dette ha noe med hjertet å gjøre, brystet (svulst/myalgi) eller begge deler? Er ellers frisk fra tidligere.
Takk for svar­

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 13. januar 2019, klokken 18:26

Trange årer til hjertet kan vi utelukke. Det merker man først under aktivitet, når hjertet er mest avhengig av åpne årer. Så med mindre du er svært belastet av arvelig disposisjon for hjertesykdom går vi videre. 


Det varierer heller ikke med pusten og det er ikke stikkende smerter og heller ikke så veldig uttalte. Dette er nok heller ikke relatert til lunge. 


Spørsmålet som gjenstår da er om dette var muskulær eller skyldtes en prosess i brystet. For å ta brystet først så er det uvanlig om du skulle kjenne en kreft på denne måten, uten at den var kommet til det stadiet at den var en åpenbar kreft.  Etter mitt inntrykk sitter vi derfor igjen med alternativene betennelsestilstand i brystet, som vanligvis er mye vondere og hvor du klarer å provosere frem ubehaget gjennom å trykke på inflammasjonen. Og med det tenker jeg vi står igjen med muskelsmerter. De er klemmene, passer med din VAS skår og de kan stråle ut i armen.  Men, ha lav terskel for å sjekke ut dette med kul i brystet selv om sannsynligheten ikke er så stor. Dette fordi konsekvensene er så store om den lave sannsynligheten viste seg å spille oss et puss. 


Konklusjon: Overveiende sannsynlig muskulært. 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon