Knesmerter: Slitasje eller muskulært? Spesialistene uenige.

Innsendt spørsmål

Hei
Slitter med smerter i knær i 40 år (er 63),før 2015 har jeg ikke gjort noe med det,i 2015 ble smertene så store at mens jeg var en kort tur i Polen ble det tatt bilder som viste gonarthrose og slittasje i tibilalbeinet og entesopati i kneskål verre h.kne.
For å bekrefte tok jeg bilder i Norge samme år -normalt funn.
i nov.2018 ble det tatt Mr
result.lettgradelig tendinose distalt medialt i quadricepsen med mulig strekkskade i tilleggende vastus mediale quadriceps femoris,ellers alt normalt.
Var i Polen i påsken i år og kneet låste seg med sterke smerter,gikk med en gang til lege tok bilder med beskrivelse,nesten samme resultat som i 2016 Røntgenbilder av kneledd i laterale a-p fremspring:
I begge kneleddene er degenerative endringer med entezopati merket
begge kneskål, større høyre.
I bunnen av den nærmere høyre tibialbenet
tetthet av bindingen på 19x4 mm.Oversettelse er dessverre fra google.Hva betyr dette ?kan jeg gjøre noe for å bedre muligheter for trening?
foreløpig etter sykling kneet er varm og vond ,høyre er verst.
>På forhånt takk for svar

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 28. april 2019, klokken 22:08

Jeg føler det tryggest å forholde meg til de norske bildene som tilsier at dette er muskulært, dvs overbelasnting i lår musklene. Disse musklene fester rett omkring kneleddet, så det er vanskelig/umulig å skjelne mellom smerter/plager i innfestningene pg smerter/plager fra inne i leddet. Og uansett, kommer det fra leddet er utfallt, dersom det skulle dreie seg om artrose (hvilket jeg da ikke tror) så er beskjeden du får å trene kneleddsnær styrketrening for å få sterk og ekstra støtte for kneleddet for å unngå at det "gnisser"/"slerker" og således aksellererer slitasjen. Dersom det skulle være meniskplager som forklarte leddvondt (hvilket jeg heller ikke tror det er) så ville beskjeden vært å trene musklene opp på tilsvarende vis i minimum 6 måneder siden dette har vist like god effekt som operasjon.


Du skal ikke la noen operere på deg ed minde det er siste utvei og alt er forsøkt. Men som sagt tror jeg dette er rent muskulrært og skal da være relativt greit å behandle.

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon