A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property 'tags' of non-object

Filename: helpers/program_helper.php

Line Number: 756

Backtrace:

File: /kunder/onlinelege.no/www/application/helpers/program_helper.php
Line: 756
Function: _error_handler

File: /kunder/onlinelege.no/www/application/helpers/program_helper.php
Line: 726
Function: getViewQuestionsTags

File: /kunder/onlinelege.no/www/application/controllers/Welcome.php
Line: 73
Function: getRelatedQuestions

File: /kunder/onlinelege.no/www/index.php
Line: 315
Function: require_once

Korrekt Samlet Urinprøve-Onlinelege - Spør Legen Og Få Raske Og Grundige Svar

Status: Besvart

Du kan lese legens svar lenger ned på siden.

Ditt spørsmål

Sendt February, 24, 2021 19:38

Hei. I forbindelse med urinveisinfeksjon bestilte jeg urinstics til hjemmetest "alltest urinanalyse reagent strips", da det var tomt for spesifikke urinveisinfeksjon-tester. Den tester for blod, ph, glukose, proteiner og ketoner, og forklarer hva svar kan tyde på. Jeg slo ut på blod og tok en tur til legen der urinprøve bekreftet det samme. Jeg er nå på min andre antibiotika-kur, og synes jeg merker bedring. Men når jeg tester urin selv nå slår jeg stadig ut på blod, samt litt protein, dette kan visdt indikere fortsatt urinveisinfeksjon. Men min lege mener de ikke påviste noe i morgen-urintest hos dem for 3-4 dager siden, men sa og at den ikke var "ren", selv om det slo it litt på min hjemmetest. Når jeg tester selv nå er det kveldsurinen jeg ser ut til å slå ut på, da det bare var litt tegn til protein morgenen for to dager siden. Ikveld fikk jeg større utslag, enda jeg hadde forventet at den nå var fin.. Har kun litt "stikk" i urinveiene og noe tissetrang innemellom nå, ingen svie (ikke hatt noe særlig av det). Kan det være noe annet enn urinveisinfeksjon, siden testen slår mer ut utover dagen fremfor denne "morgenurinen"? Blir litt bekymret.. Hva gjør jeg med dette? Er 42 år, småbarnsmor, får lett urinveisinfeksjon (har kanskje hatt det 1-2 mnd før jeg tok kontakt med lege, brukte da masse tranebærtabl.). Ikke røyket siden tidlig 30 årene. Ingen andre medisiner utover noen uker Ibux 1-3 ganger i uka (pga migrene, prøver å bruke minst mulig). Mvh Kv42

Svar fra legen (Amit Rawat)
Sist endret 14 June 2021 klokken 16:49

Det siste som forsvinner fra stixen etter en urinveisinfeksjon er blodutslaget, og så lenge det slår ut på blod så vil det slå ut på proteiner også, siden hemoglobin er et protein. Selv om selve bakterien som forårsaket urinveisinfeksjonen er bekjempet av antibiotika så vil det ta flere dager før infeksjonsstedet er tilhelet, dvs det blør inntil området er dekket av ny slimhinne.

Det jeg lurer på er om du startet antibiotika kun pga utslag på blod? Med mindre du vet at dette er forvarselet på urinveisinfeksjon hos akkurat deg så ville jeg avventet til umiskjennelige symptomer før jeg behandlet. Aller helst bør man ha svar fra dyrkning av urinen hva for bakterie som er årsaken, før man behandler, men er du helt sikker på at du kjenner igjen symptomene så er det vanlig å tillate antibiotikabehandling uten at det foreligger dyrkningssvar.

Når de sier at prøven ikke er helt "ren" så betyr det at det er lette utslag på hvite blodlegemer, dvs leukocytter, forkortet lkc. Disse stammer da høyst sannsynlig fra huden din. Dersom urinen du samler, eller som renner på stixen, har vært borti huden på veien så vil du få dette svaret. Da nytter det heller ikke å dyrke urinen, fordi alle mulige slags bakterier fra huden vokser også frem, og da synes ikke syndebukken oppi det hele; den som forårsaker urinveisninfeksjonen.

Er du i stadig tvil fremover, og spesielt m det oppstår svie, ta ny urinprøve, men vask deg først, hold kjønnsleppene til sides så ikke urinstrålen er borti dem eller noe hud, tiss litt i do og deretter i glasset, og deretter resten i do. Da har du samlet en ren såkalt midtstrømsurin, dvs du har samlet urin fra urinblæren og uten å forurense med hudbakterier.

 

mvh Pål Branæs

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250, -
Det er fullstendig anonymt

Fotolio

Send spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.