Status: Besvart

Du kan lese legens svar lenger ned på siden.

Ditt spørsmål

Sendt September, 28, 2020 00:13

Hei. I det siste, har jeg lagt merke til, at kukken min, har krympa, på en måte. Kan det være noe mafian, tenker jeg nå?

Svar fra legen (Alexandra Trimbitasu)
Sist endret 26 October 2020 klokken 23:26

Hei,

Takk for spørsmål.

Det er kjent at, med alderen, kan penis lengden bli med opptil 2,25 cm kortere, uten at det er noe sykdom som fører til dette.

Vekt økning, med økt mengde fett i nedre delen av bukken, kan omringe penis roten, slik at den ser kortere ut enn den er.

Aterosklerose (kolesterol plakker på innsiden av kar vegg), røyking, alkohold forbruk, medfører innsnevring av blodkar som betjener alle kroppens deler, inkludert penisen, slik at krymping kan også skyldes dette.

Det finnes også en sykdom, Peyronie's sykdom, som kan føre til en unormal kurving i penisen, som også blir kortere. Den er mer som en sakdefølge enn en reel sykdom, det er mistenkt at traumer kan føre til dette. Form og lengde endres som følge av en arr dannelse i penis strukturen, under huden, arr som ofte kan kjennes, som en hardere flate. Den diagnostiseres hos lege, gjerne urolog, gjennom direkte undersøkelse. I tilfelle noe slik er funnet, finnes det både medikamentell, fysikalsk og kirurgisk behandling som en kan anbefale, etter hver sin situasjon.

Generelt, nedgang i vekt, røykeslutt hvis aktuelt, nedtrapping a alkohol forbruk og økt fysisk aktivitet er tiltak som kan bidra til bedring av situasjon, gjennom en bedring av lokal blod sirkulasjon.

 

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250, -
Det er fullstendig anonymt

Fotolio

Send spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.