Kul på innsiden av ankelen. Kan det være noe farlig?

Innsendt spørsmål

­­Hei.
Jeg har i en stund hatt vondt i venstre fot når jeg går. Litt under foten når jeg går og på innsiden av ankelen. Ved ankelkulen på venstre innside har jeg også fått en større «kul». Den er ikke varm eller hoven. Bare fikk øye på den. Gikk til fastlegen med denne forrige uke. Var en vikar der, men hun virket ikke til å ta den så alvorlig. Jeg ser kulen tydelig, men ho mente det var en hevelse. Satte meg på voltaren. 7 dagers kur. (Gått på den 4 dager, men «kulen» er der ennå)
På Mandag oppsøkte jeg for første gang en kiropraktor da jeg lurte på hvorfor jeg stadig har fått vondt av å gå tur de siste mnd. Han syns senen under venstre fot sto i spenn, at jeg var noe plattfot og at jeg hadde noe overpronasjon. Skal tilbake dit igjen torsdag for litt mer tøying, strekning osv.
Han syns heller ikke at kulen var en kul, men en slags hevelse. Mulig pga feilbelastning over tid. Fikk ikke noe annet svar enn det.
Jeg som lett blir engstelig for ting vil da spørre deg: er jeg da godt nok undersøkt ang denne? Kan man få sånt ved å belaste feil?
Er dette et sted man typisk kan få kreft eller lignende?

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 03. april 2019, klokken 18:36

Kreft slår meg ikke i det hele tatt og det er heller ingen vanlig lokalisasjon for kreft. Det er bare bein der og intet organ eller noen lymfeknuter å gå kreft i. Beinkreft er veldig sjelden og hvis man først får det er ikke ankelen noe typisk sted. Fire dager vinteren, da er du akkurat ved det tidspunktet det begynner å skje noe. At medisinen begynner å virke.  Om det er en betennelse. En gele hadde vært en bedre løsning, bare for å nevne det. Den virker jo bare der den smøres på. 


Dersom kulen ikke forsvinner på et par-tre uker kan man vurdere å ta et helt vanlig røntgen dersom man mistenker hevelsen oppfinner fra selve benbygningen. Mistenkes kulen å stamme fra bløtvevet trengs et MR. 


KONKLUSJON: Mest sannsynlig en kul som følge av betennelse (inflammasjon). Hvis vokser raskt, blir vondere, rødere og bløtere kan det være bakterier og krever antibiotika og oppsnitting (verkebyll). Svært lite sannsynlig med kreft i ben pga sjeldent, kort sykehistorie, lokalisasjon og fordi to stykker har frikjent den. 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Relaterte spørsmål

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon