Kul på innsiden av ankelen. Trengs ikke MR sider de...

Innsendt spørsmål

­­­­­­Hei. Skrev inn for to uker siden også og fikk et godt svar. Det var angående en «kul» på innsiden av min ankel, samt smerter når jeg går under foten.
Jeg har nå tilsammen vært hos vikar for fastlege, lege på Volvat og kiropraktor.
Kulen mener de at ikke er en kul, men hevelse grunnet feilstilling og feilbelastning over tid. (Gått på asfalt daglig i for dårlige sko) Samtidig mener de jeg er noe plattfot og har noe overpronasjon. Legen mente også at jeg hadde mulig plantar Og i tillegg denne betennelsen/hevelsen på innside ankel. Har nå kjøpt sko på Løplabbet.
Jeg gikk på voltaren tablettkur en uke og da ble smertene mindre. Siste legen jeg var hos ville ikke gi meg mer sånt og mente dette bare måtte ta tid. Ingen mener at hevelsen eller mine symptomer trenger røntgen, mr eller lignende. De syns dette var helt unødvendig da jeg nevnte det selv. Legen sa at hevelsen skulle jeg ikke tenke på, den var ikke en alvorlig kul. Han kjente på den og sa jeg absolutt ikke skulle tenke mer på den. Dette hang sammen med feilbelastningen.
Kan jeg da stole på legen? Hvordan vet man at den ikke er farlig uten bilde? (Har slitt med helseangst) Hevelsen er litt øm å ta på og det gjør litt vondt når jeg vender foten innover, men ikke plagsom ellers.
Hvor lenge kan en sånn betennelse sitte i? Smertene er noen dager mindre enn tidligere, men spesielt kveld når jeg skal hvile beinet kjenner jeg en varmefølelse helt opp til foran på låret. Ikke rødt eller hovent ellers i beinet. Men det føles varmt inni iallfall. Forplanter en sånn betennelse/feilbelastning seg litt oppover? Mener legen sa den kunne gjøre det, da alt gjerne henger sammen. Men glemte å spørre hvorfor jeg føler beinet er varmt i hvile..? Vil du anbefale meg hvile eller aktivitet? Tusen takk på forhånd for svar.

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 22. april 2019, klokken 06:25

MR ville nok ikke vist stort her. Hevelser er ikke alltid så enkelt å se på et MR-bilde. Hevelse er en klinisk diagnose, dvs man kan stille diagnosen best ved å se på det med vanlige øyne kombinert med sykehistorien. Hadde dette vært alvorlig ville ikke tilstanden bedret seg på kort tid. Det at den allerede på så kort tid har bedret seg betyr forhåpentligvis også at det ikke vil ta så mange uker før du er helt bra, men det hadde ikke overrasket meg om det tok noen måneder, siden det er feilstillinger i foten som har disponert deg for dette. Med andre ord har du gått med dette svært lenge før det endelig ga utslag i symptomer. Utfordringen nå blir å bruke innlegg/riktige sko i lang nok tid. Spesielt det å gå barbeint for deg vil disponere deg for oppbluss eller forlenget restitusjonstid. Dersom det kun er asfaltgåing/-løping som har utløst dette kanskje du er heldig og kun trenger å unngå den biten en periode så løser mye seg selv.


 Jeg ville etter noen dagers avlastning, bruk av nye sko og en betennelsesdempende kur begynt å gå i variert terreng i starten. I skogsterreng. Jeg ville og vurdert en tur til en spesialforretning med tanke på innleggssåler som avlaster for plantarfascitt. Skoene du har fått av Løplabbet korrigerer antakelig bare for pronasjonen.


At du kjenner dette oppover i beinet er helt normalt, men det tyder på at du har presset dette litt langt. Og ja, det forplanter seg oppover, ja, fordi vi går annerledes, og belaster derfor andre muskelgrupper, når vi forsøker å avlaste for plager lenger nede. Varmen du kjenner skyldes betennelsen. Blodårene utvider seg for å slippe reparasjonsceller ut i vevet. Da slipper det varme ut av blodsirkulasjonen samtidig.

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon