Kuren mot barnemark virker ikke

Innsendt spørsmål

­­Hei!

Vi har en baby som er 9 mnd og har barnemark. Etter konsutasjon hos fastlege ga vi henne 50 mg Vermox og vi andre (mor, far, og 6-årige) i familien tok 100 mg Vermox. Sannsynligvis fungerte det ikke, for vi har sett levende mark hele tiden frem til nå (3 dager etter behandling) og etter behandling har også mor observert mark hos henne. Folgende svaret (https://www.onlinelege.no/svar/_barnemark-virker-ikke-medisinen-hva-gjoer-jeg_ref:gbgecdf54) anbefales mye større dose enn vi har brukt. Burde vi også ta en større dose, er det farlig med babyen? Eller hva anbefales det å gjøre i denne situasjon?

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 27. januar 2019, klokken 06:11

Dersom dere har tatt feil dose må dere gjenta hele prosedyren. Denne repeterte behandlingen regnes da som første behandling. Hjelper ikke det, repeterer dere behandlingen, men med 1 tablett eller 5 no, morgen og kveld i 3 dager på rad. Og med repetisjon etter 14 dager som vanlig. Husk hygienen som dere har lest om. Inkludert klipping av negler. Den vanligste årsaken til oppbluss er resmitte pga gjenværende egg under neglene til eksempel, eventuelt at det er en nær kontakt utenfor familien som resmitter dere. Mener dere at alt har foregått korrekt og dere igjen får oppbluss er dere aktuelle for behandling med albendazol. Men før dere eventuelt starter med Albendazol foreslår jeg dere leverer avføringsprøve for å bekrefte diagnosen. Prøven kan dere avlevere allerede nå da det tar litt tid å få svar Småmarkinfeksjon, eller infestasjon (tilstedeværelse)  rettere sagt, er ikke farlig. Det er vesentlig for mark å ikke skade verten sin, da den er avhengig av den (oss) for å overleve. 


Akkurat når det gjelder Vermox til barn under ett år kan jeg ikke komme med noen anbefalinger over nettet. Det er ikke vanlig at de er smittet og kanskje er det aktuelt å sikkert påvise infeksjonen hos disse før man tar stilling til behandling. Barnelegen kan forespørres. 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon