Magesmerter og brystsmerte. Sammenheng? Kreft?

Innsendt spørsmål

­­Hei,
I hele fjor var jeg sykmeldt på grunn av utbrenthet. Hadde masse fysiske symptomer/ kroppslige smerter som flyttet på seg, Etter en lang periode ble jeg endelig friskmeldt og har vært i fin form siden oktober i fjor.
Har den siste uken følt at noe ligger inni magen på høyre side med en stråling bak på ryggen/ som et belte eller bånd som går der. Kjenner en slags trykksmerte, men ikke spesielt vondt når jeg tar på det. Ikke akkurat mye smerter, bare ubehag og litt stikking. Kjenner ikke noe til det ved bevegelse/trening, men blir kanskje mer bevisst på det første eks når jeg kjører bil. Har også litt den samme smerten på venstre bryst, mot armhulen. Smertene Forsterkes selvfølgelig når jeg tenker på det.
Tror jeg har utviklet kreftangst, er livredd for å få det.
Må nevne at jeg jobber i barnehage og at jeg bærer mye. Er ellers sunn og frisk, normal vekt og holder meg i bevegelse.
Kan dette bare være muskulære problemer?

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 27. april 2017, klokken 21:22

De to områdene har neppe noen sammenheng med hverandre. Men det er også sannsynligvs det sikreste jeg kan fortelle deg ved dette spørsmålet. Man kan snakke om mange lidelser som gir slike symptomer i disse områdene, men det må ses i sammenheng. Og at du skulle få to kreftsykdommer samtidig er jo litt vel usannsynlig.


Høyre siden av magen er det tarm, om du ikke mener rett under eller innunder ribbensbuen. Der ligger galleblære og lever. Galesten gir sterke smerter og bevegelsestrang og kan stråle til høyre skulderblad. Galleblærebetennelse gir smerter og feber. Intet av dette høres sannsynlig ut. Tarmkreft i din alder må være arvelig. familiehistorikk på dette? Hvis så er og du samtidig opplever ufrivillig vekttap, blod i avføring, endret avføringsmønster (fra f eks vanligvis regelmessig avføring til forstoppelse plutselig....), lavgradig feber, kjenner en kul i magen...da må det selvsagt sjekkes opp.


Når det gjelder ubehag i bryst må du undersøke deg for kuler både i bryst og i armhulen. Dette gjør du omkring menstruasjonstidspunktet hver måned. Ved den minste tvil må du få det kontrollert hos fastlegen din. Brystkreft er jo sannsynlig selv i din alder.


Det er klart at det mest sannsynlig er muskulære plager dette i brystet og treg avføring dette i magen, men dette skal ikke jeg garantere deg over nettet. Bruk nettleger til informasjon og forberedelse til eller forklaring på gjennomførte legetimer og ikke ta beslutninger på grunnlag av nettinformasjon ene og alene.


LES OGSÅ: 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon