Magesmerter som lindres av sideleie

Innsendt spørsmål

­­Hei,

Jeg er en kvinne på 45 år som
hadde en akutt smerteopplevelse for snart 3 uker siden. Fikk akutt vondt i øvre del av magen og i rygg og smertene opplevdes som nærmest uutholdelige. Jeg kaldsvettet, men smertene ga seg etter ca 45 minutter når jeg lå i sideleie. Dro til legen påfølgende dag og fikk avkreftet at det var hjerterelatert. Ble også tatt blodprøver ift bukspyttkjertel og galleblæra uten funn. Lett forhøyet crp og lett feber. Ingen behandling.

Reagerte på at de.mente jeg hadde feber da den ble målt 37,5 i øret. Har siden da selv målt temperatur i øret flere ganger daglig og den variere mellom 36,8 og 37,8. Gj.snitt ca 37,5 tenker jeg. Er dette feber når det blir målt i øret? Allmenntilstanden er ikke nedsatt, men er noe urolig og bekymret for hva dette kan være. Har en utbredt varmefølelse spesielt i ansiktet. Hva kan dette være?

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 22. februar 2019, klokken 21:18

Dette er nå 3 uker siden og det er lettere å utelukke tilstander som galleblærebetenbelse, nyrebekkenbetennelse og bukspyttkjertelbetennelse, bukhinnebetennelse eller betennelse i tarm, som er tilstander som nok ganske sikkert ville ha esktil blodforgiftning med gradvis forverring av allmenntilstand og CRP innen nå. 


Det kan være aktuelt å ta en ultralyd av nyrer, urinveier, lever og galle med tanke på sten, og av hovedpulsåren med tanke på utvidet hovedpulsåren eller gastroskopi med tanke på betennelse eller sår. Det avhenger av hva man finner når man trykker på magen, dels av blodprøver, men ikke sikkert man trenger se noe på dem, og av detaljer i sykehistorien. 


Det at du kjenner det går fra mage til rygg er ikke helt uvanlig med tanke på hverken magesår eller utvidet hovedpulsåre. Du er bare 45 så sistnevnte er nok svært lite sannsynlig med mindre familietreet er preget av tidlig forekomst av hjerte-og karsykdom. 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon