Manglende pulsøkning ved aktivitet

Innsendt spørsmål

Hei!

Jeg like å løpe og løper 4-5 ganger i uken, og det har jeg gjort de siste årene.
Jeg har hatt god fremgang, men lurer på en ting.

Jeg kan merke at pulsen ikke kommer opp i ønsket sone gjerne når jeg er trøtt og eller tung i kroppen. Jeg pleier da å justere ned økten og ta det rolig..
Men et par ganger har jeg merket at det samme har skjedd når jeg virkelig er supergira, beina er lett og fine og jeg føler meg uthvilt. Jeg har gjerne løpt på en fart som er fortere enn jeg pleier og det går veldig bra, men likevel vil ikke pulsen henge helt med.. Jeg har da kjent etter på kroppen og ikke brydd med så mye om pulsen.
Hva kan være årsaken til dette?
Det skal sies at jeg i en periode nå har hatt litt mye å tenke på og har vel kjent på litt angst innimellom, men løpingen hjelper meg alltid med negative tanker og bekymringer, så for meg er det terapi samtidig som det er utrolig moro å få resultater.
Men kan det likevel være tanker og bekymringer som gjør at pulsen ikke følger med? Så lenge kroppen og beina synest det er greit å løpe med litt fart så gjør jeg vel ikke noe feil?
­

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 08. januar 2019, klokken 21:48

Nei, du gjør ikke noe feil så lenge du ikke opplever symptomer som er nye eller unaturlige for deg og allikevel presser på. 


Det er hjertesyke mennesker som opplever å ikke klare å øke hjertefrekvensen i takt med ytelsen, men da får de symptomer. Hos deg løper fysikken lett og det er i utgangspunktet ikke noe å utrede. Akkurat hvorfor det skjer kan jeg ikke forklare, men skulle det av en eller annen grunn føre til at man ønsker å se nærmere på dette så må du løpe på mølle eller sykle på ergometersykkel mens de tar EKG av deg for å se om det stemmer det du måler med eget utstyr. Og spesielt om dette bare skjer innimellom, og uten symptomer, så er det ikke noe behov for slik utredning. 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon