Muskelkramper av medisinen?

Innsendt spørsmål

­­jeg er en dame på 56 år har i mange år vært plaget av kramper i maven.spesielt på høyre side, har en gang i tiden blitt operrert for brokk ,kan det være derfor det gjør vondt? og det varer noen sek, kommer også sammen med nysing,jeg nyser først så kommer krampa,har fra før sukkersyke Har vært hos lege flere ganger som sier det ikke er farlig ,men stoler ikke helt på det lenger har også mye ryggsmerter.,bruker cipralex har også hatt en del kramper under ventre fotblad i det siste året
kan det være ,medisinen?har også fått psoriasis, etter jul, kan det ha noe med medisinen og gjøre bruker også innsulin,hilsen fortvilet

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 03. juli 2011, klokken 11:19

Insulin og cipralex er ikke årsaken til krampene dine. Det er mer sannsynlig at du har en elektrolyttforstyrrelse, det vil si en ubalanse av saltene i kroppen din. Dette er vanlig hos diabetikere. Jeg ville derfor forsøkt å ta sinktilskudd og magnesiumtilskudd i tillegg til vitamin E. Dette kan stbilisere ubalansen i saltene. Du kan gjerne ta en blodprøve for å sjekke innholdet av magnesium og sink, men selv om prøvene er normale så viser det seg ofte at det hjelper allikevel. I tillegg må du sørge for at vanninntaket ditt er tilstrekkelig.


Det som er veldig viktig for deg er at du sørger for at blodsukkeret ditt holder seg i det området legen har fortalt deg. Blir blodsukkeret for høyt så skilles overskuddet av sukker ut i urinen, og sukkeret drar med seg vann (tisser du mer enn vanlig betyr det altså at du kan ha for høyt blodsukker). Når du stadig later vannet mister du for mye vann fra kroppen og blir dehydrert. Du kan være dehydrert selv om du ikke er tørst. Det er dehydreringen som skaper ubalansen i saltene dine.


Magevondten din høres mer ut som en vanlig muskelkrampe enn komplikasjon etter brokkoperasjon, siden du får vondt etter nysing. Nysing betyr at du må bruke musklene kraftig. Etter den kraftige anstrengelsen (nysingen) klarer ikke musklene slappe raskt eller godt nok av på grunn av ubalansen i saltene. Muskelcellene er nemlig avhengig av at alle saltene i kroppen din har normal verdi. Har de ikke det kan musklene låse seg. Med andre ord, gå i krampe.


Konklusjon


Den varige løsningen for deg er å sørge for at reguleringen av blodsukkeret og vanninntaket er optimalt. Magnesium, sink og vitamin E kan hjelpe deg i mellomtiden. Det er ikke medisinene dine som er årsaken til verken krampene, din psoriasis eller ryggsmertene.


God bedring!

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon