Nummen og vondt mellom tommel og pekefinger

Innsendt spørsmål

­Min sykehistorie: de to siste ukene har jeg først vært forkjølet, deretter press i panne, hodepine og ny nesetetthet. Opplevde også nummenhet på en side av ansiktet. Har også en infeksjon i en tann på samme side som nummenheten satt. Nummenheten i ansiktet er nå borte. Jeg var redd for svulst, slag og alvorlige ting. Vært hos to leger og skrevet inn her. Alle sa det trolig skyldtes bihulebetennelse + evt tanninfeksjon. Lider også av ekstrem helseangst. Og er nå inne i en dårlig periode med denne. Har trodd jeg har hatt mye alvorlig de siste mnd. Formen er nå bedre og nummenheten borte i ansiktet. Opplever nå derimot at på samme side er jeg nummen i hånda. Vært det i 5-6 dager. Det føles vondt/ømt i mellom tommel og pekefinger når jeg drar tommelen tilbake. Hånda er ikke lam, men den prikker. Skal sies det er denne hånda jeg alltid holder tlf med og den bruker jeg svært mye. Kan nummenheten skyldes at jeg likevel faktisk hadde et slag/eller svulst? Kan det skyldes telefonbruk? Kan det skyldes angst? Eller kanskje MS? Litt rart jeg er nummen i hånda på samme side som jeg hadde andre plagene, kan de ha oversett slag eller lignende? Jeg fikk svar av deg også og klarte roe meg ned med at det trolig var angst kombinert med bihuletennelse, at jeg måtte stole på legen. Men det er jo litt merkverdig at nå kjenner jeg det i hånda? Ingen har ment CT, MR osv er nødvendig da alt skyldtes bihulebetennelse. Nevnte nummenheten i hånda til legen min forrige uke, men han sa ikke så mye på det. Han tenkte vel det var psykisk.

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 02. juni 2019, klokken 21:32

Et slag klarer ikke å ramme et så lite område. Slag skyldes hjerneblødning eller propp i en blodåre i hjernen og rammer alle områdene i hjernen som forsynes av denne blodåren. Jo større propp/blødning, desto større område rammes, men et så lite område som du nevner her kan ikke være slag, eller infeksjon eller kreft og ville vært første gang jeg hadde sett en MS debutere på denne måten. Jeg tror ikke det er angst heller skal jeg være ærlig. Du kjenenr det bare når du presser tommelen bakover...jeg vet ikke helt hva det kan være. Jeg bare vet at det ikke er alvorlig. Det er ikke så lett å forklare "frisk". Det er mye enklere å beskrive en sykdom vi tror noen har. Å overbevise at noen er frisk, selv om vi er hundre prosent sikre på at vedkommende er det, er vanskelig. Da må man jo forklare hvorfor det ikke er alle de sykdommene som i teoriene også har nummenhet som ett av symptomene. Om det skyldes telefonbruk? Det kan jeg ikke utelukke. Ikke pga stråling, men om du taster en del eller holder med tommelen; i begge tilfeller kan man bli litt betent i muskelen i området du nå er øm. Det gir prikking. Så, ja, det er den mest sannsynlige av dine teorier. Jeg har heller ingen andre teorier.

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon